Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rum praline

Ukusne praline od mlevenog keksa i oraha, prelivene čokoladom.

20 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rum praline

Za osnovu:

125 g putera/maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
80 g mlevenih oraha
100 ml soka od pomorandže
1 kašika Dr. Oetker Arome ruma
1 kašika Dr. Oetker Kakao

Za glazuru:

200 g crne čokolade
20 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Osnova

Sameljite šećer zajedno sa vanilin šećerom. Izmiksajte puter i dobijeni šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i orahe. Sve zajedno izmiksajte, pa dodajte sok, a onda i aromu ruma. Od smese odvojte 1/4 i u nju dodajte kakao. Promešajte da se ujednači. Od tamne smese pravite duže valjčiće 1 cm debljine. Svetliju smesu stavite na tacnu i formirajte pravougaonik, debljine oko 15 mm. Ostavite da se ohladi, pa isecite štanglice, a valjčiće stavite sa gornje strane.

2

Glazura

Glazirajte crnom čokoladom u koju ste dodali ulje, a onda dekorišite belom čokoladom.