Za recept Ruby keks torta
220 g | brašna tip 1100 |
150 g | putera/maslaca |
4 | žumanca |
75 g | šećera u prahu |
0,5 kesice | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
0,5 kesice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
malo | soli |
kora jednog limuna |
300 ml | mleka |
600 ml | slatke pavlake |
250 g | Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače |
75 g | šećera |
3 | žumanca |
1 kesica | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
3 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
1 kesica | Dr. Oetker Šlag pene |
400 g | smrznutih jagoda |
80 g | šećera |
50 g | putera/maslaca |
5 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
50 g | mini keksa |
200 g | ruby čokolade |
50 g | Dr. Oetker Krispi musli sa bademima |
10 g | badema štapića |
10 g | ružinih latica |
U mikser staviti sve sastojke i zamesiti prhko testo. Oblikovati i staviti u providnu foliju i ostaviti da se ohladi. Biskvit masu razvući na malo brašna, prebaciti na pleh sa pekarskim papirom, izbockati testo i ispeći na 180 C 15 minuta. Dok je još vruće iseći testo okruglim kalupima.
Prokuvati mleko, 300 ml slatke pavlake i burbon vanilin šećer. Pomešati žumanca i šećer, pa preko njih preliti vrelo mleko i pavlaku, zatim opet promešati i vratiti na vatru. Kuvati do 80 C. Potopiti želatin u hladnu vodu. U vruć krem umešati pripremljen želatin i mleveni keks. Ohladiti na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Umutiti ostatak slatke pavlake sa šlag penom. Kada se krema ohladi, u nju umešati umućenu slatku pavlaku sa šlag penom. Ostaviti malo šlaga za dekoraciju.
Potopiti želatin u hladnu vodu. Otopiti jagode sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom. U toplo umešati pripremljen želatin i puter, sve pomešati i izliti u pleh obložen providnom folijom.
Ruby čokoladu otopiti i umočiti mini keks u nju, posuti ih badem štapićima i ružinim laticama. Ostatak čokolade pomešati sa muslijem i viljuškom vaditi musli oblike i ostaviti da se stegnu.
Na gotovu podlogu u kalupu sa acetatnom folijom staviti krem od keksa, insert od jagoda, pa prekriti ostatkom krema. Temperirati ruby čokoladu i izliti je na acetatnu foiju, a traku od čokolade zalepiti oko kolača. Ostaviti da se stegne, pa potom ukrasiti kolač.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: