Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ruby keks torta

Torta sa pečenim biskvitom od crnog brašna, filom od mlevenog keksa i voćnim nadevom.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ruby keks torta

Sable breton od crnog brašna:

220 g brašna tip 1100
150 g putera/maslaca
4 žumanceta
75 g šećera u prahu
0,5 kesice Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
malo soli
kora jednog limuna

Bavarska krema od keksa:

300 ml mleka
600 ml slatke pavlake
250 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
75 g šećera
3 žumanceta
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kesica Dr. Oetker Šlag pene

Voćni sloj od jagode:

400 g smrznutih jagoda
80 g šećera
50 g putera/maslaca
5 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold

Ruby dekoracija:

50 g mini keksa
200 g ruby čokolade
50 g Dr. Oetker Krispi musli sa bademima
10 g badema štapića
10 g ružinih latica

Priprema

Priprema

1

Sable breton od crnog brašna

U mikser staviti sve sastojke i zamesiti prhko testo. Oblikovati i staviti u providnu foliju i ostaviti da se ohladi. Biskvit masu razvući na malo brašna, prebaciti na pleh sa pekarskim papirom, izbockati testo i ispeći na 180 C 15 minuta. Dok je još vruće iseći testo okruglim kalupima.

2

Bavarska krema od keksa

Prokuvati mleko, 300 ml slatke pavlake i burbon vanilin šećer. Pomešati žumanca i šećer, pa preko njih preliti vrelo mleko i pavlaku, zatim opet promešati i vratiti na vatru. Kuvati do 80 C. Potopiti želatin u hladnu vodu. U vruć krem umešati pripremljen želatin i mleveni keks. Ohladiti na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje. Umutiti ostatak slatke pavlake sa šlag penom. Kada se krema ohladi, u nju umešati umućenu slatku pavlaku sa šlag penom. Ostaviti malo šlaga za dekoraciju.

3

Voćni sloj od jagoda

Potopiti želatin u hladnu vodu. Otopiti jagode sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom. U toplo umešati pripremljen želatin i puter, sve pomešati i izliti u pleh obložen providnom folijom.

4

Ruby dekoracija

Ruby čokoladu otopiti i umočiti mini keks u nju, posuti  ih badem štapićima i ružinim laticama. Ostatak čokolade pomešati sa muslijem i viljuškom vaditi musli oblike i ostaviti da se stegnu.
Na gotovu podlogu u kalupu sa acetatnom folijom staviti krem od keksa, insert od jagoda, pa prekriti ostatkom krema. Temperirati ruby čokoladu i izliti je na acetatnu foiju, a traku od čokolade zalepiti oko kolača. Ostaviti da se stegne, pa  potom ukrasiti kolač.