Flag

Riblji specijalitet Rimini

4 Porcija/e
Srednje teško
60
Lagani obrok - Dr. Oetker recept.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto testenine možete da pripremite i slani krompir ili pirinač. U zavisnosti od sezone povrće možete da varirate sa brokolima, mladim graškom i mladim lukom. Umesto fileta lososa možete da koristite i oslić ili pangazijus filete.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 gfileta lososa duboko zamrznutih
sveže mleveni crni biber
4 komadapaprike (crvena, žuta, zelena i narandžasta)
3 kašika/ejestivog ulja
300 gtestenine npr. penne
100 mlsupe od povrća
1 kašikaparadajza koncentrat
1 kašičicaslatke mlevene paprike
2 kašičicezačinskog bilja italijanskog (npr. bosiljak, origano,..)
1 prstohvatšećera
1 kašikaDr. Oetker Gustin
1 čašakisele pavlake
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Odledite filete prema uputstvu sa ambalaže, isecite ih na komadiće veličine oko 3 cm, posolite i pobiberite. Očistite papriku i iseckajte na trake.

2

Zagrejte ulje u tiganju i propržite filete oko 3 min. Nakon toga ih premestite na tanjir. U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu sa ambalaže. Ubacite papriku u tiganj i malo je propržite u preostalom ulju. Supu sa koncentratom od paradajza, začinima i šećerom i neprestano mešajući dodajte u papriku i krčkajte sve zajedno na tihoj vatri oko 5 min. Pomešajte Gustin sa kiselom pavlakom, dodajte u papriku i pustite da kratko provri. Na kraju u tome kratko zagrejte komadiće ribe. Poslužite uz testeninu.

  • Umesto testenine možete da pripremite i slani krompir ili pirinač. U zavisnosti od sezone povrće možete da varirate sa brokolima, mladim graškom i mladim lukom. Umesto fileta lososa možete da koristite i oslić ili pangazijus filete.