Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rafinirani tart sa kajsijama

Sa filom od vanile

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rafinirani tart sa kajsijama

Pripremite:

Tepsiju sa štipaljkom
malo masnoće

Prhko testo:

200 g pšeničnog brašna
2 kašika/e kakao praha
70 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
1 prstohvat soli
1 jaje
100 g mekog margarina ili maslaca

Nadev:

500 g kajsija ili 1 konzerva polutki kajsija (neto 480 g)

Fil od vanile:

400 g slatke pavlake
70 g šećera
1 prstohvat soli
2 jaja
20 g Dr. Oetker Gustin
20 g badema (oljuštenog)
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Aprikotiranje:

3 kašika/e džema od kajsije
1 kašika vode

Priprema

Priprema

1

Prhko testo

U činiji pomešajte brašno sa kakao prahom, šećerom, cimet šećerom i solju. Dodajte jaje i maslac ili margarin. Sve umesite mikserom, muteci prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete fine mrvice. Sipajte mrvice u tepsiju i pritisnite, tako da dobijete koru i pretpecite u donjoj trećini rerne otprilike 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

2

Fil od vanile

Stavite pavlaku da se kuva. Kada se prohladi, u nju umešajte burbon vanila aromatizovani šećer, šećer i so. Pomešajte jaja sa Gustinom. Umešajte smesu od jaja u pavlaku. Vratite pavlaku da još jednom kratko prokuva, potom nanesite na polupečenu koru i poravnajte.

3

Nadev

Kajsije očistite i prepolovite ili polutke kajsija iz konzerve dobro ocedite. Položite kajsije sa oblom stranom na dole preko fila. U svaku polutku stavite po jedan oljušteni badem. Ispecite kolač do kraja na istoj temperaturi otprilike 20 minuta.

4

Aprikotiranje

Provucite džem kroz cediljku i pomešajte sa vodom. Kratko prokuvajte. Premažite tart i ostavite da se ohladi u kalupu. Pre samog serviranja odvojite kolač od kalupa.