Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Punjena snežna torta

Kremasta torta ukrašena puslicama

o nama 8 - 10 Porcije

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Punjena snežna torta

Za okrugli kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće

Za lim za pečenje:

malo masnoće
papir za pečenje

Nadev:

3 belanaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Biskvit:

100 g mekog margarina ili maslaca
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 žumanca
100 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g mlevenog badema
3 kašike likera od čokolade

Punjenje:

2 pakovanja Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile
2 pakovanja Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
475 ml mleka
25 g rendane čokolade za kuvanje
rendane kore pomorandže

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Namastite dno kalupa za torte. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu. Električna pećnica: oko 160°C . Pećnica na topli vazduh: oko 140°C.

2

Nadev

Belanca u posudi istucite mikserom (metlicama) u vrlo čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Smesu s belncima stavite u kesicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø oko 8 mm).

3

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) penasto istucite. Mešajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i soli, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pojedinačno jaja mešajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i bademima te kratko umešajte u 2 porcije, potom naizmenično dodajte liker mešajući na srednjoj brzini. Testo razmažite po dnu kalupa za torte. Po tome istisnite sneg u obliku tačkica. Prethodno odvojite oko 2-3 kašike za borove. Stavite kalup na rešetku u rernu. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 55 Min.

4

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Biskvit odmah odvojite od dna kalupa za torte i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Smanjite temperaturu pećnice. Na lim istisnite oko 8-10 sitnih borova, oko 4 x 7 cm (slika 2) i ispecite. Električna rerna: oko 120°C. Rerna na topao vazduh: oko 100°C. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 60 Min. Ukrase od belanaca odmah pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohlade na limu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.

5

Punjenje

Biskvit za tortu jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. Kreme za tortu s ukusom čokolade pripremite prema uputama na omotu s 225 ml mleka i 25 ml kremastog likera. Umešajte ribanu čokoladu i premažite kremom donju podlogu. Pripremite kreme za tortu s ukusom vanile prema uputstvima s mlekom i koricama od narandže te premažite po kremi od čokolade. Gornji biskvit nasecite na 8 – 10 komada i raspodelite po kremi. Tortu do posluživanja držite u frižideru.

6

Ukrašavanje

Pre posluživanja pospite tortu šećerom u prahu, a na rub torte utisnite borove od beze smese.

Nutritivne vrednosti za recept Punjena snežna torta

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 1.16g 1.11g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.77g 0.74g
recipe.nutrition.protein 0.58g 0.55g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste