Za recept Punjena snežna torta
malo masnoće |
malo masnoće | |
papir za pečenje |
3 | belanaca |
100 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | mekog margarina ili maslaca |
75 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
3 | žumanca |
100 g | pšeničnog brašna |
1 kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | mlevenih badema |
3 kašika/e | likera od čokolade |
2 pakovanja | Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile |
2 pakovanja | Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade |
475 ml | mleka |
25 g | rendane čokolade za kuvanje |
rendane kore pomorandže |
malo | šećera u prahu |
Namastite dno kalupa za torte. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu. Električna pećnica: oko 160°C . Pećnica na topli vazduh: oko 140°C.
Belanca u posudi istucite mikserom (metlicama) u vrlo čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Smesu s belncima stavite u kesicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø oko 8 mm).
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) penasto istucite. Mešajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i soli, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pojedinačno jaja mešajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i bademima te kratko umešajte u 2 porcije, potom naizmenično dodajte liker mešajući na srednjoj brzini. Testo razmažite po dnu kalupa za torte. Po tome istisnite sneg u obliku tačkica. Prethodno odvojite oko 2-3 kašike za borove. Stavite kalup na rešetku u rernu. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 55 Min.
Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Biskvit odmah odvojite od dna kalupa za torte i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Smanjite temperaturu pećnice. Na lim istisnite oko 8-10 sitnih borova, oko 4 x 7 cm (slika 2) i ispecite. Električna rerna: oko 120°C. Rerna na topao vazduh: oko 100°C. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 60 Min. Ukrase od belanaca odmah pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohlade na limu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.
Biskvit za tortu jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. Kreme za tortu s ukusom čokolade pripremite prema uputama na omotu s 225 ml mleka i 25 ml kremastog likera. Umešajte ribanu čokoladu i premažite kremom donju podlogu. Pripremite kreme za tortu s ukusom vanile prema uputstvima s mlekom i koricama od narandže te premažite po kremi od čokolade. Gornji biskvit nasecite na 8 – 10 komada i raspodelite po kremi. Tortu do posluživanja držite u frižideru.
Pre posluživanja pospite tortu šećerom u prahu, a na rub torte utisnite borove od beze smese.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: