Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Puding kocke sa pomorandžom

Osvežavajuće slatke kocke

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Puding kocke sa pomorandžom

Mućeno testo:

200 g margarina ili maslaca
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 jaja
250 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil:

2 belanaca
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
50 g šećera
250 ml soka od pomorandže (1/4 l)
2 žumanceta
500 ml mleka (1/2 l)

Nadev:

500 ml slatke pavlake (1/2 l)
40 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
3 kašika/e soka od pomorandže

Ukrašavanje i dekoracija (po želji):

malo fileta pomorandže
malo listića nane

Priprema

Priprema

1

Priprema

Penasto umutite maslac, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih 1/2 minuta dodajte po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz nekoliko puta. Sipajte testo u tepsiju (30 x 40 cm, podmazana), poravnajte i stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Nakon pečenja stavite tepsiju na rešetku i ostavite koru da se ohladi.

2

Za fil tako čvrsto umutite belance, da zarez nožem ostane vidljiv. Pomešajte prašak za puding sa šećerom i sokom od pomorandže i žumancima i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Mleko stavite da se kuva. Kada provri, skinite sa šporeta, umešajte razmućeni puding i vratite na šporet da prokuva, pritom neprestano mešajte oko 1 minut. Sneg od belanaca odmah umešajte u vreo puding. Nanesite smesu na koru i ostavite da se ohladi.

3

Za nadev umutite slatku pavlaku sa šećerom, vanilin šećerom i Kremfix-om. Dodajte sok od pomorandže i talasasto premažite pavlaku preko smese od pudinga. Kolač po želji ukrasite filetima pomorandže i listićima nane.