Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Potonuli kolač sa bananama

Sastojci

Sastojci

Za recept Potonuli kolač sa bananama

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mućeno testo:

175 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 jaja
200 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
15 g kakao praha (neslađenog)
50 g čokolade za kuvanje grubo rendana
4 - 45 banana/e zrelih (oko 800 g)
sok od limuna (1/2 limuna)

Dodatno:

3 kašika/e džema od kajsije

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Mućeno testo

Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer i Burbon vanilin šećer neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakao prahom i umešajte u testo muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u srcasti kalup i poravnajte. Banane oljuštite, prepolovite po dužini i umočite ih u limunov sok. Poređajte banane zvezdasto po testu. Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite ga. Ostavite kolač da se prohladi na dnu kalupa, koji ste stavili na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. Skinite papir za pečenje sa ohlađenog kolača i premestite kolač na tacnu. Džem od kajsije provucite kroz sito, prokuvajte sa 1 kašikom vode i time premažite kolač po gornjoj površini.