Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Polumeseci sa likerom od pomorandže

Keksići sa koštunjičavim voćem

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Polumeseci sa likerom od pomorandže

Testo:

250 g mekog maslaca
180 g šećera u prahu
1 rendana kora pomorandže
2 jaja
170 g glatkog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
200 g koštunjičavih plodova mlevenih po želji (oraha, badema, lešnika,...)

Glazura:

malo šećera u prahu
6 kašika/e likera od pomorandže

Ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica ili šarenih mrvica
malo čokolade otopljene
1 - 3 kapi likera od pomorandže (nekoliko kapi)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pomešajte maslac sa šećerom u prahu, korom pomorandže i jajima i penasto umutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte preko umućene smese i dodajte orahe (bademe, lešnike...).Sipajte testo ravnomerno u podmazanu, pobrašnjenu tepsiju (30 x 35 cm) i poravnajte. Stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

2

Za glazuru pomešajte liker sa onoliko šećera u prahu koliko je neophodno da dobijete gustu smesu, koja može da se razmazuje. Premažite još topao kolač glazurom i ostavite da se ohladi. Pomoću okrugle modlice (prečnika 7 cm) isecite polumesece. Otopite čokoladu na pari i pomešajte sa likerom. Ukrasite polumesece po želji glazurom i mrvicama.