Plitvička štrudla

Recept za ukusnu štrudlu sa 4 vrste nadeva.

24 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Plitvička štrudla

Testo:

1 kg brašna
2 jaja
400 ml jogurta
200 ml mleka
100 ml ulja
100 g putera/maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora jednog limuna
malo soli

Nadev od maka:

250 g maka
150 g šećera
150 ml mleka
20 g putera/maslaca
1 belanaca

Nadev od oraha:

200 g oraha
50 g mlevenog keksa
100 g šećera
150 ml mleka
20 g putera/maslaca
1 belanaca
1 kašičica začina za medenjake

Nadev od sira:

500 g sira svežeg
4 žumanaca
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 g šećera
kora ½ limuna
10 g Dr. Oetker Gustin

Nadev od rogača:

100 g mlevenog rogača
150 g mlevenih badema
150 g šećera
otprilike 200 - 300 ml mleka
20 g putera/maslaca
50 g suvog grožđa
20 g suvih smokava
2 kašika/e ruma

Premaz:

1 jaja
1 žumanaca
1 kašika mleka

Priprema

Priprema

1

Testo

Od brašna i ostalih sastojaka zamesiti testo. Na kraju dodavati so postepeno i ostaviti da raste 1-1,5 h na sobnoj temperaturi.

2

Nadev od maka

Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.

3

Nadev od oraha

Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.

4

Nadev od sira

Pomešati sve sastojke.

5

Nadev od rogača

Smokve iseći na sitne komadiće. Sa vrelim mlekom i puterom preliti sve sastojke i izmešati.

6

Filovanje

Na brašnjavoj površini razvući testo tanko, u pravougaonik, staviti red oraha, pa ga zatvoriti sa testom sa jedne strane, sa druge strane staviti red maka i zatvoriti, a u sredinu nadev od sira. Isti postupak i sa drugim delom testa samo što se testo premaže džemom od šljiva, pa staviti fil od rogača i fil od oraha te nadev od sira. Nadevi mogu da se kombinuju po želji, da bi štrudle bile raznovrsnije i šarenije.

Na prvu štrudlu posuti preko sira listiće badema. Premazati štrudlu sa smesom za premaz, pa je peći bez dizanja na 190-200°C oko 30-45 minuta. Po potrebi tokom pečenja prekriti aluminijskom folijom da ne izgore.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: