Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Plitvička štrudla

Recept za ukusnu štrudlu sa 4 vrste nadeva.

24 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Plitvička štrudla

Testo:

1 kg brašna
2 jaja
400 ml jogurta
200 ml mleka
100 ml ulja
100 g putera/maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora jednog limuna
malo soli

Nadev od maka:

250 g maka
150 g šećera
150 ml mleka
20 g putera/maslaca
1 belance

Nadev od oraha:

200 g oraha
50 g mlevenog keksa
100 g šećera
150 ml mleka
20 g putera/maslaca
1 belance
1 kašičica začina za medenjake

Nadev od sira:

500 g sira svežeg
4 žumanceta
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 g šećera
kora ½ limuna
10 g Dr. Oetker Gustin

Nadev od rogača:

100 g mlevenog rogača
150 g mlevenih badema
150 g šećera
otprilike 200 - 300 ml mleka
20 g putera/maslaca
50 g suvog grožđa
20 g suvih smokava
2 kašika/e ruma

Premaz:

1 jaje
1 žumance
1 kašika mleka

Priprema

Priprema

1

Testo

Od brašna i ostalih sastojaka zamesiti testo. Na kraju dodavati so postepeno i ostaviti da raste 1-1,5 h na sobnoj temperaturi.

2

Nadev od maka

Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.

3

Nadev od oraha

Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.

4

Nadev od sira

Pomešati sve sastojke.

5

Nadev od rogača

Smokve iseći na sitne komadiće. Sa vrelim mlekom i puterom preliti sve sastojke i izmešati.

6

Filovanje

Na brašnjavoj površini razvući testo tanko, u pravougaonik, staviti red oraha, pa ga zatvoriti sa testom sa jedne strane, sa druge strane staviti red maka i zatvoriti, a u sredinu nadev od sira. Isti postupak i sa drugim delom testa samo što se testo premaže džemom od šljiva, pa staviti fil od rogača i fil od oraha te nadev od sira. Nadevi mogu da se kombinuju po želji, da bi štrudle bile raznovrsnije i šarenije.

Na prvu štrudlu posuti preko sira listiće badema. Premazati štrudlu sa smesom za premaz, pa je peći bez dizanja na 190-200°C oko 30-45 minuta. Po potrebi tokom pečenja prekriti aluminijskom folijom da ne izgore.