Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pita od jabuka sa pudingom

Sa više mogućnosti pripreme

1 Tepsija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pita od jabuka sa pudingom

Prhko testo:

150 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
65 g šećera
1 jaje
65 g margarina ili maslaca

Nadev:

2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
100 g šećera
500 ml soka od pomorandže (1/2 l)
6 jabuka
500 ml slatke pavlake (1/2 l)
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera

Posipanje:

malo kakao praha

Priprema

Priprema

1

Prhko testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte pa prosejte u posudu. Dodajte šećer, jaje i maslac ili margarin. Dobro izmesite mikserom (nastavci za mešenje) muteći prvo kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini. Na radnoj površini, koju ste prethodno lagano posuli brašnom, mesite dok ne dobijete glatko testo. Ako se testo lepi, stavite ga neko vreme na hladno.Izvaljajte testo na tepsiju za kolače (30 x 40 cm, podmazana, obložena papirom za pečenje) i postavite obruč za kolače.(Ukoliko nemate obruč, koristite veliku tepsiju sa visokim ivicama.)

2

Nadev

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa šećerom i sokom od narandže. Oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtine, očistite, narendajte i umešajte u puding. Smesu rasporedite po testu i poravnajte. Stavite tepsiju u rernu.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Ispečenu pitu ostavite da se hladi u tepsiji na rešetki. Odstranite obruč. Od slatke pavlake s Kremfixom i vanilin šećerom umutite čvrst šlag i rasporedite po kolaču. Po želji pospite kakaom.