Flag

Pita od jabuka i bundeve

16 Porcija/e
Srednje teško
45
Za sve ljubitelje bundeve ukusna pita.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malo masnoće
ram za pečenje
Dizano testo
175 mlmleka
50 gmargarina ili maslaca
400 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 prstohvatsoli
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 komadjaje
Nadev
800 gjabuka
4 komadajaja
4 komadajaja
200 gkrem sira
200 gslatke pavlake za šlag
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
700 gbundeve
Preliv
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašičicešećera
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Dizano testo

Zagrejte mleko i u njemu rastopite maslac ili margarin. U posudi za brašno dobro pomešajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mešavinu mleka i maslaca. Sve zajedno kratko izmešajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim još 5 minuta na najvišoj brzini dok ne izradite glatko testo. Testo ostavite na toplom mestu dok se njegov volumen nije vidljivo povećalo. Namastite lim i zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C

2

Testo lagano pobrašnite i kratko izmesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izvaljajte testo na lim za pečenje. Okvir postavite što je moguće uže oko testa da nadev ne iscuri. Testo još jednom ostavite na toplom mestu da se diže.

3

Nadev

Bundevu narežite na kriške, odstranite koštice, operite i isecite. Jabuke ogulite i narežite na kockice. Pomešajte jabuke i bundevu te ih rasporedite po testu. Jaja i sir mutilicom pomešajte u posudi dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zatim umešajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Prelijte nadev od jabuka i bundeve sa smesom pavkale i jaja. Stavite u rernu. Vreme pečenja: oko 45 Min. Ostavite pitu na limu da se ohladi na rešetki za kolače. Nakon toga odvojite i skinite okvir za pečenje.

4

Preliv

U lončiću pomešajte prašak za preliv sa šećerom, postupno dodajte vino i mešajte kutlačom dok ne dobijete jednoličnu smesu. Uz stalno mešanje dovedite do vrenja i dopustite da kratko zakipi. Preliv odmah prelijte po kolaču i ostavite da se stvrdne.