Pikantne buhtle

Buhtle sa umakom od kisele pavlake

otprilike 24 Peciva

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pikantne buhtle

Kvasno testo:

500 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 jaja
1 prstohvat soli
200 ml kefira ili jogurta
150 g sira posnog svežeg (10% m.m.)
50 g sira ementalera rendanog
1 prstohvat šećera

Nadev:

4 glavice mladog luka srednje veličine
600 g spanaća ili zelja
malo bibera
malo soli
2 jaja tvrdo kuvana
100 g feta sira
50 g sira ementalera rendanog
malo jestivog ulja

Umak:

250 g kisele pavlake
20 g začinskog bilja duboko smrznutog ili sveže naseckanog
malo soli
1 kašika kečapa
2 kisela krastavca sitno naseckana

Priprema

Priprema

1

Priprema

Dobro pomešajte brašno s kvascem. Dodajte mlak jogurt ili kefir i ostale sastojke pa mikserom (nastavci za mešenje) izradite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.

2

Za nadev sitno naseckajte luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast. Dodajte blanširani spanać ili zelje, biber i so, pa uz mešanje dalje pržite još minut. Skinite s vatre i pustite da se ohladi. Jaja naseckajte na komadiće i dobro ih umešajte zajedno sa fetom, koju ste iseckali na kockice. Testo razvaljajte na debljinu oko 6 cm i podelite na 24 komada iste veličine.

3

Pobrašnite ruke, razvucite komadiće testa i na njih stavite malo nadeva. Rubove testa uzdignite i pažljivo pritisnite iznad nadjeva. Tako pripremljene buhtle stavljajte u podmazan kalup za nabujak ili đuveč tepsiju. Neka odstoje na toplom oko 30 minuta pa stavite kalup u donju polovinu zagrejane pećnice.

Temperatura rerne otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C

recipe.preparation.gas otprilike 180 °C

Nivo rerne: donja polovina

4

Za umak dobro izmešajte sve sastojke i poslužite ga s buhtlama.

5

Sa nadevom od kobasica

Sitno naseckane kobasice od mešanog mesa (250 g) pomešajte sa 20 g duboko zamrznutog italijanskog začinskog bilja, uz dodatak 1 jajeta, 3 šampinjona naseckana sitno i 50 g narendanog sira ementalera.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: