Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pavlovčice

Nedoljive puslice sa šlag kremom

12 Porcija/e

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pavlovčice

Puslice:

3 belanaca
190 g šećera
1 prstohvat soli

Karamel krem:

3 žumanceta
250 ml mleka
75 g šećera
20 g Dr. Oetker Pudinga sa ukusom karamele
1 kašičica mleka u prahu

Šlag krem:

200 g slatke pavlake za šlag
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava

Dekoracija:

mešano voće sveže (maline i kupine)
50 g orašastih plodova za posipanje

Priprema

Priprema

1

Umutiti belanca i so (umesto soli može i kašičica sirćeta). Kada se formira bogata pena dodati šećer, u manjim količinama, iz više puta. Mutiti dok se šećer ne rastopi.

2

Naneti masu za puslice iz dresir kese na pleh obložen pek papirom. Sušiti sat vremena u rerni na 100 stepeni, sa uključenim ventilatorom ili umesto ventilatora ostaviti u poluotvorenoj rerni pola sata nakon pečenja da se dodatno osuše.

3

U žumanca sipati malu količinu hladnog mleka, dodati karamel puding i umutiti. Ostatak mleka i šećer zagrejati.

4

Malo vrućeg mleka sipati preko žumanaca i pudinga, a zatim sve vratiti na vatru da se skuva i neprestano mešati. Dodati kašičicu mleka u prahu i malo oraha.

5

Umutiti slatku pavlaku i odvojiti na tri dela. Dva dela obojiti prehrambenim bojama za kolače (crvena boja za roze šlag i plava i crvena za ljubičasti šlag).

6

Na ohlađene puslice naneti umućenu slatku pavlaku. Na roze pavlaku ređati maline, na ljubičastu kupine, a na belu karamel krem.

7

Ukrasiti orašastim plodovima.