Flag

Panna cotta od bundeve i sladoled od maka

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Osveženje uz panna cottu od bundeve posluženu sa sladoledom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Panna cotta od bundeve
1,5 kgbundeve
750 mlpavlake neutralne
500 mlmleka
200 gšećera
10 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Sladoled od maka
250 mlmleka
250 mlslatke pavlake
4 komadažumanca
100 gmaka
Spanč
150 gbelanaca
80 gžumanca
55 gmaka
30 gbrašna
30 gbademovog brašna
30 gšećera
32 gmeda
1 prstohvatsoli
Dekoracija
100 gšećera
nekolikopuslica
nekolikojagoda
jestivo cveće
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Panna cotta od bundeve

Bundevu iseći i skinuti semeni deo. Komade bundeve umotati u aluminijumsku foliju i ispeći u rerni na 180˚C, 1 h. Potopiti želatin u hladnu vodu. U šerpu sipati neutralnu pavlaku, mleko, šećer i burbon vanila šećer. Kuvati uz konstantno mešanje dok ne proključa. U vrelo mleko dodati natopljen želatin. Gotovu pečenu bundevu oljuštiti i staviti u blender, dodati vruće mleko i izblendati u ujednačenu masu. Izliti u silikonske modle i ohladiti u frižideru.


Sladoled od maka

U šerpi pomešati mleko, slatku pavlaku, šećer i žumanca. Kuvati na umerenoj temperaturi uz konsantno mešanje dok ne postane viskozno. Skloniti sa ringle i u vruće dodati mak, promešati i sipati u mašinu za sladoled. Uključiti mašinu i napraviti sladoled. 


Spanč

Sve sastojke staviti u bocu, zatvoriti i staviti dve patrone. Plastične čaše izbušiti i puniti do pola masom iz boce i ispeći u mikrotalasnoj 45 sekundi. 


Dekoracija i serviranje

Karamelizovati šećer i kašikom sipati u tankim mlazevima po papiru za pečenje.


Na tanjir izlomiti puslice, staviti panakotu i kuglu sladoleda, spanč iscepkati i staviti po tanjiru. Dekorisati karamelizovanm šećerom, jagodama i jestivim cvećem.