Oranž Tart

Ukusna i osvežavajuća poslastica sa pomorandžom.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Oranž Tart

Keks Sable Breton:

3 žumanca
150 g šećera
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
150 g putera/maslaca
200 g brašna
70 g bademovog brašna
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora ½ narandže
1 prstohvat soli

Pomorandža curd:

270 ml soka od pomorandže
180 g šećera
225 g jaja
225 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1 prstohvat soli

Meringa i puslica:

200 g belanaca
400 g šećera
60 ml vode

Bela čokolada mousse:

130 ml slatke pavlake
5 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni
30 g putera/maslaca
150 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake za šlag

Dekoracija:

30 g hrskavih perli od jagoda
70 g malina svežih

Priprema

Priprema

1

Keks Sable Breton

U mikser ubaciti puter sobne temperature i sve ostale sastojke, pa umesiti testo. Dobijeno testo zaviti u samoljepljivu foliju i staviti na hlađenje. Kad se ohladi, razvući ga na papiru za pečenje (debljina otprilike 5 mm) i peći na 150-160°C dok ne dobije zlatnu boju (15 do 20 minuta). Odmah nakon vađenja iz rerne, dok je još vruće, ringom vaditi kolutove.


2

Pomorandža curd

Umutiti penasto jaja i šećer, pa u to dodati sok od pomorandže i staviti na vatru da se kuva dok se malo ne zgusne (80 C). Skinuti sa vatre, pa staviti puter i natopljen želatin malo po malo da se istopi uz mešanje. Staviti na hlađenje. Bitno je da se puter postepeno dodaje, kako bi curd ostao kremast.


3

Meringa i puslica

Belanca i polovinu šećera mutiti u čvrst krem, a od vode i druge polovine šećera skuvati sirup. Dobijeni sirup sipati preko belanaca dok se mute, pa mutiti sve dok se ne ohladi. Polovinu mase ubaciti u dresir kesu i sa okruglim nastavkom špricati puslice po papiru za pečenje, pa staviti da se suše na 100 C dok ne postanu hrskave. Ostatak meringe sačuvati za serviranje.


4

Bela čokolada mousse

Slatku pavlaku i puter staviti da provri, pa preliti preko ostalih sastojaka i dodati natopljen želatin u malo vode, pa sve sjediniti i ostaviti da se hladi pokriveno kontaktnom folijom. Kada je smesa ohlađena (na sobnu temperaturu) umutiti slatku pavlaku u mekan šlag i polako je spojiti sa osnovom od bele čokolade, pa sve to homogenizovati.

Serviranje

Na tanjir za serviranje staviti meringu, pa je pritisnuti šneziderom da se razvuče i zapaliti brenerom da dobije karamel boju. Na to stavljati keks, mousse, curd pomorandža, puslice i dekorisati po želji.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: