Za recept Oranž Tart
3 | žumanca |
150 g | šećera |
0,5 kesice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
150 g | putera/maslaca |
200 g | brašna |
70 g | bademovog brašna |
1 kesica | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
kora ½ narandže | |
1 prstohvat | soli |
270 ml | soka od pomorandže |
180 g | šećera |
225 g | jaja |
225 g | putera/maslaca |
1 kesica | Dr. Oetker Želatin beli mleveni |
1 prstohvat | soli |
200 g | belanaca |
400 g | šećera |
60 ml | vode |
130 ml | slatke pavlake |
5 g | Dr. Oetker Želatin beli mleveni |
30 g | putera/maslaca |
150 g | bele čokolade |
200 ml | slatke pavlake za šlag |
30 g | hrskavih perli od jagoda |
70 g | malina svežih |
U mikser ubaciti puter sobne temperature i sve ostale sastojke, pa umesiti testo. Dobijeno testo zaviti u samoljepljivu foliju i staviti na hlađenje. Kad se ohladi, razvući ga na papiru za pečenje (debljina otprilike 5 mm) i peći na 150-160°C dok ne dobije zlatnu boju (15 do 20 minuta). Odmah nakon vađenja iz rerne, dok je još vruće, ringom vaditi kolutove.
Umutiti penasto jaja i šećer, pa u to dodati sok od pomorandže i staviti na vatru da se kuva dok se malo ne zgusne (80 C). Skinuti sa vatre, pa staviti puter i natopljen želatin malo po malo da se istopi uz mešanje. Staviti na hlađenje. Bitno je da se puter postepeno dodaje, kako bi curd ostao kremast.
Belanca i polovinu šećera mutiti u čvrst krem, a od vode i druge polovine šećera skuvati sirup. Dobijeni sirup sipati preko belanaca dok se mute, pa mutiti sve dok se ne ohladi. Polovinu mase ubaciti u dresir kesu i sa okruglim nastavkom špricati puslice po papiru za pečenje, pa staviti da se suše na 100 C dok ne postanu hrskave. Ostatak meringe sačuvati za serviranje.
Slatku pavlaku i puter staviti da provri, pa preliti preko ostalih sastojaka i dodati natopljen želatin u malo vode, pa sve sjediniti i ostaviti da se hladi pokriveno kontaktnom folijom. Kada je smesa ohlađena (na sobnu temperaturu) umutiti slatku pavlaku u mekan šlag i polako je spojiti sa osnovom od bele čokolade, pa sve to homogenizovati.
Na tanjir za serviranje staviti meringu, pa je pritisnuti šneziderom da se razvuče i zapaliti brenerom da dobije karamel boju. Na to stavljati keks, mousse, curd pomorandža, puslice i dekorisati po želji.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: