Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Oranž Tart

Ukusna i osvežavajuća poslastica sa pomorandžom.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Oranž Tart

Keks Sable Breton:

3 žumanceta
150 g šećera
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
150 g putera/maslaca
200 g brašna
70 g bademovog brašna
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora ½ narandže
1 prstohvat soli

Pomorandža curd:

270 ml soka od pomorandže
180 g šećera
225 g jaja
225 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1 prstohvat soli

Meringa i puslica:

200 g belanaca
400 g šećera
60 ml vode

Bela čokolada mousse:

130 ml slatke pavlake
5 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni
30 g putera/maslaca
150 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake za šlag

Dekoracija:

30 g hrskavih perli od jagoda
70 g malina svežih

Priprema

Priprema

1

Keks Sable Breton

U mikser ubaciti puter sobne temperature i sve ostale sastojke, pa umesiti testo. Dobijeno testo zaviti u samoljepljivu foliju i staviti na hlađenje. Kad se ohladi, razvući ga na papiru za pečenje (debljina otprilike 5 mm) i peći na 150-160°C dok ne dobije zlatnu boju (15 do 20 minuta). Odmah nakon vađenja iz rerne, dok je još vruće, ringom vaditi kolutove.

2

Pomorandža curd

Umutiti penasto jaja i šećer, pa u to dodati sok od pomorandže i staviti na vatru da se kuva dok se malo ne zgusne (80 C). Skinuti sa vatre, pa staviti puter i natopljen želatin malo po malo da se istopi uz mešanje. Staviti na hlađenje. Bitno je da se puter postepeno dodaje, kako bi curd ostao kremast.

3

Meringa i puslica

Belanca i polovinu šećera mutiti u čvrst krem, a od vode i druge polovine šećera skuvati sirup. Dobijeni sirup sipati preko belanaca dok se mute, pa mutiti sve dok se ne ohladi. Polovinu mase ubaciti u dresir kesu i sa okruglim nastavkom špricati puslice po papiru za pečenje, pa staviti da se suše na 100 C dok ne postanu hrskave. Ostatak meringe sačuvati za serviranje.

4

Bela čokolada mousse

Slatku pavlaku i puter staviti da provri, pa preliti preko ostalih sastojaka i dodati natopljen želatin u malo vode, pa sve sjediniti i ostaviti da se hladi pokriveno kontaktnom folijom. Kada je smesa ohlađena (na sobnu temperaturu) umutiti slatku pavlaku u mekan šlag i polako je spojiti sa osnovom od bele čokolade, pa sve to homogenizovati.

Serviranje

Na tanjir za serviranje staviti meringu, pa je pritisnuti šneziderom da se razvuče i zapaliti brenerom da dobije karamel boju. Na to stavljati keks, mousse, curd pomorandža, puslice i dekorisati po želji.