Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ombre kocke

Ukusne krem kocke sa tri vrste fila su pravi izbor za slatku trpezu.

50 kocki

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ombre kocke

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Krem kore

Čokoladni fil:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
500 ml mleka
malo šećera - nekoliko kašika
100 g lešnika pečenog mlevenog
20 g Dr. Oetker Kakao

Krem za belu tortu sa mlevenim keksom:

1 pakovanje Dr. Oetker Krem za Belu tortu
800 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
80 g putera/maslaca
100 g bele čokolade
70 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Beli fil:

0,5 pakovanja Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka
50 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Glazura:

120 g bele čokolade
2 kašika/e putera/maslaca

Priprema

Priprema

1

Za čokoladni fil pripremite puding od čokolade prema uputstvu sa pakovanja. Dodajte burbon vanilu, kakao prah i pečene lešnike, pa dobro izmešajte. Kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi, da se ohladi.

2

Zatim, krem za belu tortu pripremite prema uputstvu sa pakovanja, a zatim umešajte puter i belu čokoladu. Sjedinite žicom pa dodajte keks i promešajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

3

Za beli fil, umutite šlag sa mlekom pa sjedinite sa keksom.

4

Nafilujte kore filovima ovim redosledom: čokoladni, krem za belu tortu i beli fil kako biste dobili ombre efekat. Premažite površinu belom čokoladom koju ste rastopili sa puterom. Ostavite u frižideru preko noći i secite na isti način kao i kocke sa malinama.