Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Nugat-ananas kolač

Sastojci

Sastojci

Za recept Nugat-ananas kolač

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
ram za kolače

Nadev:

2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
80 g šećera
750 ml mleka (3/4 l)
2 čaše kisele pavlake
1 konzerva ananasa u kolutovima (neto 490 g)

„Sve u jednom” testo:

100 g čokolade nugat
200 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvat soli
4 jaja
150 g mekog margarina ili maslaca
75 g čokolade za kuvanje grubo rendane

Dodatno:

50 g čokolade nugat
25 g Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica

Priprema

Priprema

1

Nadev

Dobro ocedite ananas. Od praška za puding, šećera, ali samo 750 ml mleka, skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Skinite sa vatre i umešajte kiselu pavlaku metlicom za sneg i ostavite puding da se malo prohladi. Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i stavite na nju ram za kolače.

2

„Sve u jednom" testo

Grubo usitnite čokoladu i otopite je na pari na tihoj vatri. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte sve ostale sastojke osim grubo rendane čokolade, i sve umutite mikserom (nastavci za mućenje) kratko najmanjom, potom najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Testo rasporedite na tepsiji u ramu za kolače i poravnajte. Premažite još toplim pudingom i dekorativno obložite kolutovima ananasa. Stavite da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite kolač da se ohladi u tepsiji na rešetki za kolače.

Odvojite nadev od rama i ostavite ga u njemu da se ohladi. Grubo usitnite nugat čokoladu, i otopite je na tihoj vatri, na pari. Sipajte je u papirni fišek, odsecite vrh i time poprskajte površinu kolača. Pospite kakao mrvicama.

Interesantna kombinacija ukusa

o nama 1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta
Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste