Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Noisette cheesecake

Kremasti desert sa bogatim ukusom lešnika.

12 kolača

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Noisette cheesecake

Podloga od keksa:

200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g lešnika prženih, mlevenih
100 g putera/maslaca
0,33 kašičice Dr. Oetker Cimet šećera
1 kašičica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 belance
1 prstohvat soli

Krem od sira:

400 g krem sira
200 g maskarpone
250 g milerama
100 g šećera u prahu
100 g čokolade noisette
100 g crne čokolade
150 g slatke pavlake
80 g žumanceta
70 g belanaca
25 g Dr. Oetker Kakao

Šlag od lešnika:

300 g slatke pavlake
150 g čokolade noisette
200 g krema od lešnika
100 g lešnika krupno seckanih, pečenih
20 g čoko kuglica
2 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold

Dekoracija:

čokoladni ganache
100 g krema od lešnika
100 g lešnika krupno seckanih, pečenih
20 g čoko kuglica

Priprema

Priprema

1

Podloga od keksa

Istopiti puter. Pomešati mleveni lešnik, mleveni keks, posoliti, dodati cimet šećer i vanilin šećer. Preliti otopljenim puterom i izmešati. Dodati belance i ponovo promešati. Dno kalupa obložiti alu folijom i rasporediti podlogu od keksa ravnomerno. Peći 5 -10 minuta, da se kora prosuši.

2

Krem od sira

Napraviti ganaš od obe vrste čokolade: zagrejati pavlaku, pomešati tamnu i mlečnu čokoladu. Zatim vrelu pavlaku preliti preko čokolade i ostaviti par minuta da čokolada počne da se topi.  Izmiksati  krem sir i maskarpone sa šećerom u prahu i kakaom. Umešati ganaš sa kremom od sira. Ručno žicom umutiti mileram sa pripremljenom masom, dodati pomešana belanca i žumanca i sve spojiti. U kalup sa koricom, sipati pripremljenu masu, peći u vodenoj kupki na 150-170 C dok se ne stisne na ćoškovima, a u sredini ostane mekano, da temperatura u centru ne pređe 65 stepeni. Ohladiti, pa izvaditi iz kalupa.

3

Šlag od lešnika

Potopiti želatin kako bi omekšao. Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade i namaza od lešnika, izmešati i dodati omekšao oceđen želatin. Sve sjediniti. Ohladiti, pa ohlađeno izmiksati u mekani šlag i premazati preko ohlađene torte.

4

Dekoracija

Čokoladni ganache i krem od lešnika (nugat namaz) sipati u dresir džakove i prošarati po kolaču. Posipati lešnicima i čoko kuglicama.