Za recept Noisette cheesecake
200 g | Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače |
100 g | lešnika prženih, mlevenih |
100 g | putera/maslaca |
0,33 kašičice | Dr. Oetker Cimet šećera |
1 kašičica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 | belanaca |
1 prstohvat | soli |
400 g | krem sira |
200 g | maskarpone |
250 g | milerama |
100 g | šećera u prahu |
100 g | čokolade noisette |
100 g | crne čokolade |
150 g | slatke pavlake |
80 g | žumanca |
70 g | belanaca |
25 g | Dr. Oetker Kakao |
300 g | slatke pavlake |
150 g | čokolade noisette |
200 g | krema od lešnika |
100 g | lešnika krupno seckanih, pečenih |
20 g | čoko kuglica |
2 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
čokoladni ganache | |
100 g | krema od lešnika |
100 g | lešnika krupno seckanih, pečenih |
20 g | čoko kuglica |
Istopiti puter. Pomešati mleveni lešnik, mleveni keks, posoliti, dodati cimet šećer i vanilin šećer. Preliti otopljenim puterom i izmešati. Dodati belance i ponovo promešati. Dno kalupa obložiti alu folijom i rasporediti podlogu od keksa ravnomerno. Peći 5 -10 minuta, da se kora prosuši.
Napraviti ganaš od obe vrste čokolade: zagrejati pavlaku, pomešati tamnu i mlečnu čokoladu. Zatim vrelu pavlaku preliti preko čokolade i ostaviti par minuta da čokolada počne da se topi. Izmiksati krem sir i maskarpone sa šećerom u prahu i kakaom. Umešati ganaš sa kremom od sira. Ručno žicom umutiti mileram sa pripremljenom masom, dodati pomešana belanca i žumanca i sve spojiti. U kalup sa koricom, sipati pripremljenu masu, peći u vodenoj kupki na 150-170 C dok se ne stisne na ćoškovima, a u sredini ostane mekano, da temperatura u centru ne pređe 65 stepeni. Ohladiti, pa izvaditi iz kalupa.
Potopiti želatin kako bi omekšao. Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade i namaza od lešnika, izmešati i dodati omekšao oceđen želatin. Sve sjediniti. Ohladiti, pa ohlađeno izmiksati u mekani šlag i premazati preko ohlađene torte.
Čokoladni ganache i krem od lešnika (nugat namaz) sipati u dresir džakove i prošarati po kolaču. Posipati lešnicima i čoko kuglicama.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: