Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mocarela-bosiljak rolat

Sastojci

Sastojci

Za recept Mocarela-bosiljak rolat

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 belanaca
1 prstohvat soli
4 žumanceta
1,5 kašika/e paradajza u koncentratu
sveže mleveni crni biber
slatka mlevena paprika
60 g pšeničnog brašna
15 g Dr. Oetker Gustin
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
nešto bosiljka u listićima

Nadev:

50 g paradajza sušenog u ulju
125 g mocarele sira
200 g sira svežeg
150 g kisele pavlake
1,5 kašika/e belg balzamiko sirćeta
2 kašika/e bosiljka seckanog
sveže mleveni crni biber

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani tepsije savijte papir više puta oblikujući rub.

2

Biskvitno testo

Umutite belance i so mikserom u čvrst sneg. Žumance pomešajte sa koncentratom paradajza, začinite paprikom i biberom. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo i prosejte, pa dodajte u žumance naizmenično sa belancetom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte, obložite listićima bosiljka. Stavite da se peče na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, prevucite sa tepsije na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa sve papirom.

3

Nadev

Ocedite paradajz. Sitno iseckajte mocarelu i paradajz. Pomešajte sveži sir sa mocarelom, pavlakom, paradajzom, sirćetom i bosiljkom. Posolite i pobiberite. Izvrnite biskvit na papir za pečenje, a onaj sa kojim se pekao pažljivo skinite. Premažite fil preko biskvita, pritom na krajevima nanesite u tankim slojevima. Uvijte u rolat polazeći od duže strane. Stavite na tacnu i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 1 sat.Isecite rolat na parčiće debljine oko 2 cm.