Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mirina voćna torta

Osvežavajuća voćna torta sa malinama.

1 Torta

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mirina voćna torta

Kora:

3 jaja
3 kašika/e šećera
3 kašika/e brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 prstohvat soli

Puding:

oko 4 - 6 kašika/e šećera
500 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Voćni nadev:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
malina ili drugo voće po želji

Dekoracija:

Dr. Oetker Šlag pena (voda ili mleko)
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Priprema

Priprema

1

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti mikserom prvo penasto belanca, zatim dodati žumanca, šećer, a onda i brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Staviti i prstohvat soli. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, 30 minuta.

2

Kesicu pudinga umešati sa 100 ml hladnog mleka, zatim smesu dodati u ostatak zagrejanog mleka u kom ste istopili šećer i kuvati dok se ne zgusne
Puding preliti preko kore koja je smeštena prethodno u okrugli kalup. Preko pudinga poređati maline, sve to preliti pripremljenim želatinom (prema uputstvu sa kesice), pa ostaviti par sati da se stegne.

3

Šlag umutiti po želji sa vodom ili mlekom. Nakon par minuta mućenja, dodati kesicu Kremfixa i mutiti šlag dodatno, do željene čvrstine. Šlag nanositi na ohlađenu tortu.