Flag

Mini mafini sa grožđem i mocarelom

24 kolača
Jednostavno
60
Idealni mafini za neplanirane goste.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Mafine bez dekoracije možete i da zamrznete. Odleđene mafine potom dopecite još 5 minuta u rerni, pa ih potom dekorišite i poslužite.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup za mini mafine (24 kom)
malo masnoće
malopšeničnog brašna
modlica listići ili cvetići
Testo "sve u jednom"
250 gmocarele
250 gpšeničnog brašna
2,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1,5 ravne kašičicesoli
0,5 ravne kašičiceorigana
0,5 kašičicebosiljka
1 komadjaje
100 mljestivog ulja npr. maslinovog
250 mljogurta ili kefira
200 gcrnog grožđa
Dodatno
čačkalice ili ukrasni štapići
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Podmažite kalup za mini mafine i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Ocedite mocarelu, isecite na 24 kriški, pomoću modlica izvadite 24 listića ili cvetića i ostavite po strani za dekoraciju. Preostalu mocarelu iseckajte na sasvim sitne kockice i odmerite 50 g. Grožđe operite i dobro ocedite, odmerite 50 g, prepolovite, odstranite koštice i sasvim sitno iseckajte, ostatak ostavite po strani za dekoraciju.

2

"Sve u jednom" testo

U činiji za mućenje pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve dobro umutite pomoću metlice za šne. Kratko mešajući dodajte kockice mocarele i grožđa. Sipajte testo u kesicu za zamrzivač, odsecite čoškić i ravnomerno napunite kalupčiće za mafine. Stavite na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Ostavite mafine da odstoje 10 minuta u kalupu, potom ih pažljivo izvadite i položite na rešetku da se prohlade.

3

Ukrašavanje

Pomoću čačkalice dekorativno nabodite dekoraciju od mocarele i po jedno zrno grožđa na mlake mafine o poslužite.

  • Mafine bez dekoracije možete i da zamrznete. Odleđene mafine potom dopecite još 5 minuta u rerni, pa ih potom dekorišite i poslužite.