Flag

Mafini “jaje na oko”

12 Porcija/e
Jednostavno
35
Obradujte svoje mališane pripremom mafina na zanimljiv način.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Mafina
2 komadajaja
75 mlvode
125 mlulja
kora 1 mandarine
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
200 mlhladnog mleka
kompot od kajsija (12 komada)
Picture - Dr. Oetker Mafina
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

U činiju sipajte 2 jaja, 75 ml vode i 125 ml ulja, dodajte smešu za mafine i umutite tako da se dobije glatko testo.

2

U testo ubacite komadiće čokolade, izrendanu koru od mandarine i špatulom sve dobro umešajte u testo.

3

Testo uz pomoć kašike za sladoled  ravnomerno rasporedite u 12 papirnatih kalupa i pecite oko 20 minuta na 180°C.

4

2 kesice šlag pene mikserom umutite u 200 ml hladnog mleka, dok se ne dobije čvrsta pena.

5

Šlag stavite u špric, sipajte ga preko ohlađenih mafina, pa uz pomoć kašike izravnajte da izgleda kao belance.

6

Preko šlaga poređajte po jednu polovinu kajsije i na taj način dobijate mafin nalik jajetu na oko.

7

Napomena

Pre služenja, mafine ostavite u frižideru da malo odstoje.