Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Limun kapkejkovi sa borovnicama

Zasladite dan sebi i svojim najmilijima uz zanimljivu kombinaciju ukusa.

15 Mafina

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Limun kapkejkovi sa borovnicama

Osnova:

200 g brašna
175 g šećera
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 jaja
100 g putera/maslaca
50 ml ulja
130 ml jogurta
100 ml soka od limuna
kora jednog limuna
5 ml Dr. Oetker Arome vanila
Dr. Oetker Boja za kolače žuta

Punjenje:

100 g borovnica
40 g šećera
10 g Dr. Oetker Gustin
50 ml vode
kora jednog limuna

Krem:

2 jaja
130 g šećera
120 g putera/maslaca
150 ml slatke pavlake
100 ml soka od limuna
kora jednog limuna
Dr. Oetker Boja za kolače žuta

Dekoracija:

1 kesica Dr. Oetker Dekor Mix perle

Limunada:

300 ml vode
4 limuna
kora dva limuna
120 g šećera žutog
700 ml gazirane vode
10 g kurkuma
10 borovnica
4 koluta limuna

Priprema

Priprema

1

Osnova

U dve posude odvojeno pomešati sve suve i vlažne sastojke. Vlažne sastojke sipati u suve uz konstanto mešanje. Masu izliti u kalupe i peći na 170 C, 22 minuta.

2

Punjenje

U šerpu staviti borovnice, koru limuna i šećer. Kuvati dok se borovnice ne raspadnu. Razmutiti gustin u malo vode i dodati u šerpu. Kuvati još 5 minuta.

3

Krem

Umutiti slatku pavlaku u šlag, sve ostale sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi uz konstastno mućenje žicom dok masa ne postane gusta i kompaktna. Ohladiti krem i spojiti sa slatkom pavlakom.

4

Limunada

U avanu pomešati koricu limuna i żuti šećer. U bokal sipati limunov sok, kurkumu i sadržaj avana. Naliti hladnom gaziranom i običnom vodom, promešati. Na dno čaše staviti borovnice, kolutove limuna i naliti limunadu.

5

Serviranje

Hladne mafine zarezati nožem i napuniti punjenjem od borovnica, na mafin staviti krem od limuna i posuti miksom šarenih dekor perli.