Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Leptir od jagoda

Kolač bez pečenja

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Leptir od jagoda

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće

Testo „Sve u jednom“:

300 g rabarbara
180 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kašika kakao praha (neslađenog)
150 g šećera
0,5 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma
80 g mekog margarina ili maslaca
3 jaja

Nadev:

6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
200 g slatke pavlake
sok od limuna (2 limuna)
75 g šećera u prahu
500 g jagoda

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa. Očistite rabarbaru, ocedite (ne ljuštite) i isecite na komadiće veličine oko 1 cm.

2

Testo sve u jednom

Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i sve prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i umutite mikserom (nastavci za mućenje) 2 minuta, muteći prvo najnižom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte, obložite rabarbarom. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite testo i istresite na rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite očišćenim obručem kalupa sa štipaljkom.

3

Nadev

Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Pomešajte kiselu pavlaku, limunov sok i prosejan šećer u prahu pomoću metlice. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike kisele pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom smesom. Potom pažljivo dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem preko testa i poravnajte. Ostavite kolač da odstoji najmanje 1 sat u frižideru. U međuvremenu operite i ocedite jagode, očistite i ostavite 4 jagode po strani. Preostale jagode isecite na listiće.Odvojite pažljivo obruč kalupa uz pomoć noža i odstranite ga. Uspravno presecite kolač na pola. Spojite polovine kolača na tacni tako, da se sudaraju oblom stranom, oblikujući krila leptira i poslažite listiće jagoda kao krljušt ili krovne crepove. Četiri cele jagode poređajte po sredini kao „telo" leptira. Držite kolač u frižideru do serviranja.