Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Krempita na nov način

Lagan recept za brzu pripremu krempite, bez kuvanja fila i pečenja kora.

12 Porcija/e

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Krempita na nov način

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Krempite fila
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kore
2 kesice Dr. Oetker Šlag pene
1 litar mleka
150 g crnog krema po želji
šećer u prahu

Priprema

Priprema

1

Fil

U sud sipajte 800 ml hladnog mleka i dodajte smešu za krempita fil. Mutiti mikserom maksimalnom brzinom oko 3 minuta.

2

Šlag

U sud sipajte 200 ml hladnog mleka i dodajte dve kesice šlag pene. Mutiti mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta, dok se ne dobije čvrsta pena.

3

Filovanje krempite

Na tacnu stavite jednu krem koru. Premažite crnim kremom po želji. Biće vam potrebno oko 100 g. Prebacite tacnu u frižider na 10-15 minuta dok se krem malo stegne.

4

Za to vreme, drugu koru isecite na 12 delova. Svaki deo premažite takođe kremom (50 g) složite na tacnu tako da je krem okrenut prema gore i prebacite u frižider da se stegne.

5

Tacnu sa prvom korom izvadite iz frižidera, stavite obruč i preko krema premažite krempita filom. Preko žutog fila premažite pripremljeni šlag, a onda složite isečene kocke, ali ovog puta deo premazan kremom okrenite prema dole.

6

Pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohladi.