Flag

Krem tart od pomorandži

1 Porcija
Srednje teško
60
Recept za osvežavajući tart od pomorandži sa krem filom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
300 gkeksa od integralnih žitarica
125 gmargarina
1 kesicaDr. Oetker Rum šećer
1 kašikadžema od pomorandže
Fil
100 gšećera
3 kašika/eDr. Oetker Gustin
30 gmargarina istopljenog
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
4 komadažumanca
200 mlvode topla
sok od pomorandže (1 pomorandže)
sok od limuna (pola limuna)
Sneg od belanaca
4 komadabelanaca
280 gšećera
250 mlvode
1 prstohvatsoli
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

U blenderu samleti keks sa margarinom i rum šećerom. Dobijenom masom prekriti dno i zidove kalupa za tart. Kalup sa masom staviti u zamrzivač.

2

U šerpu odgovarajuće veličine pomešati šećer i gustin, pa pomešati sa istopljenim margarinom. Lagano uz mešanje dodavati toplu vodu da se ne stvore grudvice. Nakon toga dodati burbon vanila šećer. Nastaviti mešanje, pa dodati žumanca (jedno po jedno) i sok od pomorandže i limuna. Staviti na umereno jaku vatru, pa kuvati uz mešanje dok se ne stegne.

3

Koru tarta premazati džemom od pomorandže.

4

Dobijeni krem rasporediti po kori od keksa i sve peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.

5

U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu i šećer, kuvati da se dobije gust sirup. U mikseru sa malo soli umutiti čvrst sneg od belanaca. U njega uz neprestano mešanje lagano sipati vruć sirup dok se ne dobije čvrst sneg. Nastaviti mućenje još 10 do 15 minuta.

6

Pečen tart ostaviti da se ohladi, pa preko njega staviti sneg od belanaca i vratiti u rernu blizu gornjeg grejača na 1 minut.