Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kranč kolač sa čokoladom

Volite hrskavo, onda je ovo prava poslastica za vas!

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kranč kolač sa čokoladom

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Mešeno testo:

250 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g šećera
1 prstohvat soli
1 jaje
150 g mekog margarina ili maslaca

Puslica smesa:

4 belanaca
150 g šećera
1 kašičica cimeta mleveni

Posipanje:

100 g oljuštenog, seckanog badema

Fil:

500 ml mleka (1/2 l)
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
75 g šećera
200 g mekog margarina ili maslaca

Priprema

Priprema

1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.

2

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte šećer, so, jaje i maslaca ili margarin. Mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Nakon toga na blago pobrašnjenoj radnoj površini testo još jednom promesite ručno. Ukoliko se lepi, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite ga da odstoji neko vreme (max. 30 min.) u frižideru. Razvijte testo na podmazanoj tepsiji i više puta ga izbodite viljuškom.

3

Puslica smesa

Za puslica smesu umutite belanca mikserom (nastavci za mućenje) u čvrst sneg, tako da ostane vidljiv zarez nožem. Pomešajte šećer sa cimetom i postepeno dodajte u umućena belanca. Nanesite smesu od belanaca talasasto preko testa i pospite bademima. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku i ostavite kolač da se ohladi.

4

Fil

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa navedenom količinom šećera. Odmah nakon kuvanja prespite puding u činiju za mućenje. Rasporedite po njemu polovinu pripremljenog maslaca i ostavite puding da se ohladi. Preostali maslac ili margarin penasto umutite mikserom. Sada dodajte puding sa slojem maslaca, kašiku po kašiku, neprestano muteći. Presecite kolač na pola po širini. Jednu polovinu premažite kremom od čokolade i maslaca. Drugu polovinu pažljivo odvojite od tepsije i stavite je preko fila. Ostavite kolač da se ohladi, isecite i servirajte.