Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa kajsijama

Voćni kolač sa svežim kajsijama i mlevenim bademima.

12 komada

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa kajsijama

Kalup za pečenje (Ø 26 cm):

malo masnoće

Prhko testo:

160 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
75 g mekog maslaca ili margarina

Fil od kajsija:

otprilike 500 g kajsija
2 jaja (veličine M)
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g mlevenih badema
otprilike 1 kašika džema od kajsije ili marmelade od kajsija

Za posipanje:

malo Dr. Oetker Limun šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Podmazati dno kalupa za pečenje. Zagrejati rernu.
Gornji i donji grejač: 180°C.
Rerna sa ventilatorom: 160°C.

2

Priprema prhkog testa

U činiji pomešati brašno i prašak za pecivo. Dodati ostale sastojke i sve umesiti mikserom (nastavcima za testo) najpre najnižom, zatim najvišom brzinom. 2/3 testa rastanjiti u kalup sa obručem za pečenje i izbockati viljuškom. Preostalo testo oblikovati na radnoj površini posutoj sa malo brašna u rolnu dugu 65 cm, postaviti je na prhko testo kao ivicu i utisnuti oko oboda kalupa za pečenje tako da se dobije ivica visoka 2 cm.

3

Priprema fila od kajsija

Oprati kajsije, podeliti ih na polovine i ukloniti koštice. Mikserom (dodacima za mućenje) u posudi za mućenje mutiti jaja sa šećerom i burbon vanilin šećerom oko 2 minuta, dok masa ne postane penasta. Pažljivo dodati mlevene bademe. Koru od prhkog testa premazati kremom od badema. Poređati preko toga kajsije sa presečenom površinom na gore. Umutiti džem ili mameladu od kajsija dok se ne dobije glatka masa i njome premazati kajsije. Staviti kalup za pečenje na rešetku u rerni.

Položaj: donja trećina rerne. Peći oko 35 minuta.

Kolač od kajsija nožem odvojiti od ivice, ali ga ostaviti na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.

4

Posipanje

Ohlađeni kolač izvaditi iz kalupa i staviti na podlogu za tortu. Pre serviranja posuti Limun šećerom u prahu.