Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa đumbirom i pomorandžama

Krem kolač sa likerom od pomorandže

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa đumbirom i pomorandžama

Testo:

300 g mekog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g otopljenog maslaca
4 jaja
150 g šećera u prahu
100 ml Cointreau-a (likera od pomorandže)
100 g sitno naseckanog kandiranog đumbira
50 g oraha (mlevenih)
50 g čokolade (rendane)

Za natapanje:

125 ml kakao napitka (1/8 l)
50 ml Cointreau-a (likera od pomorandže)

Krem:

200 g omekšale mlečne čokolade
100 g omekšalog maslaca ili margarina
60 ml Cointreau-a (liker od pomorandže)

Posipanje:

malo kakao

Priprema

Priprema

1

Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa prosejte u činiju. Redom dodajte ostale sastojke, pa mikserom (metlicama) mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ulijte ga u kalup za kolače (24 x 24 cm) koji ste prethodno pokrili masnim papirom, pa ga uz rub kalupa izvucite prema gore. Kalup gurnite u donju polovinu zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 170 °C

Nivo rerne: donja

2

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi pa ga tankim nožem pažljivo odvojite od ruba kalupa i istresite na rešetku za kolače. Čačkalicom izbodite ohlađeno testo. Pomešajte kakao i Cointreau i poprskajte kolač.

3

Za krem kratko kremasto umutite (2 minuta) čokoladu s maslacem i likerom. Polovinom krema premažite kolač. Ostatak krema stavite u špric sa srednjim glatkim nastavkom i na kolač našpricajte tufne. Ostavite kolač na hladnom i pred posluživanja pospite kakaom.