Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač od jabuka sa dve kore

Sa Burbon vanilom

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač od jabuka sa dve kore

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće

Mešeno testo:

225 g pšeničnog brašna
60 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g mekog margarina ili maslaca

Nadev:

1,5 kg jabuka

Mućeno testo:

125 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 jaja
75 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustin
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Dodatno:

50 g suvog grožđa
4 kašika/e marmelade od kajsija
2 kašika/e vode

Priprema

Priprema

1

Priprema

Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i zagrejte rernu.

2

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenja) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom sve dok ne dobijete glatko testo. Na radnoj površini oblikujte testo u valjak. Testo razvijte na tepsiji, više puta ga izbodite viljuškom. Stavite testo da se predpeče.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku za kolače i ostavite koru da se malo prohladi. Smanjite temperaturu rerne.

3

Nadev

Oljuštite jabuke, isecite na četvrtke, očistite i isecite na listiće.

4

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Nanesite mućeno testo preko polupečene kore. Rasporedite jabuke u redovima preko testa, preko njih rasporedite suvo grožđe i stavite tepsiju ponovo u rernu.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja stavite tepsiju na rešetku za kolače. Provucite džem od kajsije kroz sito, prokuvajte sa vodom i time premažite kolač. Ostavite kolač da se ohladi.