Flag

Kokos kuglice sa višnjama

1 kolač
Srednje teško
40
Slatke kokos kuglice sa višnjama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji možete da koristite i marmeladu od ananasa. Kokos će imati intenzivniju aromu ako ga prethodno malo propržite u teflonskom tiganju, bez dodavanja masnoće.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mešeno testo
350 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
80 gšećera
1 prstohvatsoli
125 gmargarina ili maslaca
4 kašika/evode hladne
5 kašika/ekokosovog brašna
Pečenje
1 litarulja za prženje ili 1kg masnoće za fritiranje
Fil
20 komadavišanja dobro oceđenih bez koštice
Valjanje
120 gdžema od kajsije
60 gkokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte šećer, so, jaja, maslac ili margarin i kokosovo brašno. Sastojke dobro umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom. Nakon toga promesite ručno na radnoj površini, tako da dobijete glatko testo. Ukoliko se lepi, uvijte ga u providnu foliju i ostavita ga da neko vreme odstoji u frižideru.Na radnoj površini oblikujte valjak od testa, pa ga isecite na 20 kriški debljine 2-3 cm.

2

Ulje ili masnoću zagrejte u šerpi ili fritezi na oko 170 ºC. Na svako parče testa stavite po jednu višnju i dobro je uvijte u testo, oblikujući kuglice. Stavite kuglice na rešetkastu kašiku i pažljivo ih spustite u zagrejanu masnoću. Kuglice treba da plivaju u masnoći sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Izvadite ih, ocedite i položite ih na kuhinjskim ubrusima obloženu rešetku.

3

Za valjanje

Provucite džem od kajsije kroz cediljku i sipajte ga u malu šerpu. Stavite ga da kratko prokuva, neprestano mešajte da ne zagori. Kokos kuglice prvo uvaljajte u džem, potom u kokosovo brašno i ostavite ih da se ohlade.

  • Po želji možete da koristite i marmeladu od ananasa. Kokos će imati intenzivniju aromu ako ga prethodno malo propržite u teflonskom tiganju, bez dodavanja masnoće.