Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kockasta torta sa filom od vanile

Praznična torta sa finim kremom od vanile i likerom od jaja

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kockasta torta sa filom od vanile

Osnova:

150 g pšeničnog brašna
3 pune kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
125 g omekšalog maslaca ili margarina

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile
200 g omekšalog maslaca ili margarina
200 g slatke pavlake za kuvanje za šlag
150 ml likera od jaja
150 g marmelade od kajsija

Ukrašavanje:

malo ulja
75 g šećera
o nama 100 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Tepsiju za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir preklopite s jedne strane tako da ostane površina od 30 x 30 cm. Prethodno zagrejte rernu na 180°C.

2

Biskvit

Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom mešajte prvo na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini, 2 minute dok ne dobijete glatko testo. Testo stavite u tepsiju za pečenje, poravnajte i pecite.

Temperatura rerne 180 °C

Nivo rerne: srednja

3

Testo s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

4

Oštrim nožem prerežite testo na 4 kocke jednake veličine (oko 15 x 15 cm) koje ćete u nastavku recepta koristiti kao slojeve torte.

5

Fil

Dr. Oetker Fil za torte od vanile, vrlo mekani maslac, slatku pavlaku i liker stavite u posudu. Mikserom mešajte prvo na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini oko 2 minute dok ne postane kremasto. Kremu stavite u špric za torte sa otvorom u obliku zvezde (Ø oko 12 mm). 1 sloj biskvita stavite na tacnu za torte. Špricem nanesite ¼ fila, ostavljajući pri tom usku kockastu traku slobodnom (sl. 1). U nepopunjenu traku kašikom stavite oko 1/3 marmelade od kajsije. Na to stavite sledeći sloj biskvita te nanesite fil i marmeladu od kajsije(sl. 2). Stavite treći sloj biskvita nanesite fil i marmeladu na isti način kao što ste naneli na prvi sloj. Na poslednji sloj biskvita špricem nanesite ostatak fila i polako razmažite. Tortu do konzumiranja držite u frižideru.

6

Ukrašavanje

Za zaštitu od prskanja stavite papir za pečenje na radnu ploču. Na papir stavite metalnu kutlaču. Nanesite malo ulja. Šećer karamelizirajte u malom loncu na srednjoj temperaturi (tj. počnite mešati tek kada se šećer počne topiti) i mešajte tako dugo dok ne poprimi svetlo smeđu boju. Smesu mešajte dok se hladi, sve dok se ne počnu stvarati niti. Isprepletite (oblikujte kao na slici) karamelizovane niti viljuškom. Ako smesa postane pretvrda, jednostavno je ponovo zagrejte. Belu čokoladu otopite rasporedite po torti I ostavite da se stvrdne. Pre konzumiranja tortu ukrasite dekoracijom od karamele.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

Dr. Oetker kao poslodavac
Poslodavac po Vašem ukusu
Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste