Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kiflice sa šunkom i sirom

Za svaki dan

1 Pecivo

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kiflice sa šunkom i sirom

Tepsija (40 x 30 cm):

papir za pečenje

Testo od ulja i sira:

250 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g sira svežeg
50 ml mleka
50 ml jestivog ulja
1 belance
0,5 ravne kašičice soli

Nadev:

4 lista/listova šunke kuvane (100 g)
4 lista/listova kačkavalja Gauda (150 g)

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleka
nešto bibera grubo mlevenog
malo susama

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Testo sa uljem i sirom

Prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo još jednom promesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikujte rolnu. Razvijte u kvadrat (34 x 34 cm), potom podelite na 4 manja kvadrata (17 x 17 cm), na kraju svaki kvadrat podelite po dijagonali, tako da dobijete 8 trouglova.

3

Nadev

Isecite šunku i gaudu na veličinu trouglova, na svaki trougao stavite prvo kačkavalj, preko šunku. Uvijajte kiflice polazeći od šire strane i položite ih na tepsiju. Umutite žumance sa mlekom, premažite kiflice, pospite biberom i susamom i stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.