Flag

Kiflice sa šunkom i sirom

1 Pecivo
Jednostavno
60
Za svaki dan i sve prilike - klasične kiflice.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ukoliko zamrzavate kiflice, odleđene kiflice pecite na 200º C sa gornjim i donjim grejačima oko 8 minuta.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo od ulja i sira
250 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gsira svežeg
50 mlmleka
50 mljestivog ulja
1 komadbelance
0,5 ravne kašičicesoli
Nadev
4 lista/listovašunke kuvane (100 g)
4 lista/listovakačkavalja Gauda (150 g)
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
neštobibera grubo mlevenog
malosusama
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Testo sa uljem i sirom

Prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo još jednom promesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikujte rolnu. Razvijte u kvadrat (34 x 34 cm), potom podelite na 4 manja kvadrata (17 x 17 cm), na kraju svaki kvadrat podelite po dijagonali, tako da dobijete 8 trouglova.

3

Nadev

Isecite šunku i gaudu na veličinu trouglova, na svaki trougao stavite prvo kačkavalj, preko šunku. Uvijajte kiflice polazeći od šire strane i položite ih na tepsiju. Umutite žumance sa mlekom, premažite kiflice, pospite biberom i susamom i stavite da se peče.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

  • Ukoliko zamrzavate kiflice, odleđene kiflice pecite na 200º C sa gornjim i donjim grejačima oko 8 minuta.