Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Keks čoko kuglice

Kuglice od keksa i čokolade koje svi obožavaju.

50 kuglica/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Keks čoko kuglice

Za kuglice:

300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g čokolade za kuvanje
60 g maslaca
150 ml pavlake za kuvanje

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Dr. Oetker Kakao
pečeni, mleveni lešnici
mleveni orasi
kokosovo brašno

Priprema

Priprema

1

Priprema

U šerpu sipati 150 ml pavlake (krema) za kuvanje, 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) i 60 g maslaca, i zagrevati na umerenoj temperaturi. Uz neprestano mešanje sjediniti sastojke (ne treba da provri). Dodati 300 g mlevenog keksa i promešati da se svi sastojci sjedine. Masu prohladiti i staviti u frižider da se brže rashladi i stegne kako biste lakše formirali kuglice. Formirati kuglice.

2

Predlog za ukrašavanje

Oblikovane kuglice uvaljati u mleveni keks, kakao prah, mlevene pečene lešnike, mlevene orahe, kokosovo brašno ili ukrasiti po želji.