Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Janis torta

Obradujte dragu osobu laganom i ukusnom keks tortom sa čokoladnim filom.

16 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Janis torta

Podloga:

250 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g maslaca
60 ml soka od pomorandže gazirani
40 g lešnika pečenih, mlevenih

Fil:

500 ml slatke pavlake (biljnog šlag krema)
500 ml mleka
100 g šećera u prahu
2 kesice Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
50 g lešnika pečenih, mlevenih
100 g mlečne čokolade seckane, sa lešnicima

Ukrašavanje:

50 g mlečne čokolade seckane
100 g crne čokolade rendane

Priprema

Priprema

1

Priprema podloge

Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature). Dodati 250 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, 40 g mlevenog pečenog lešnika, 60 ml gaziranog soka od pomorandže i sve dobro umutiti. Sipati u okrugli kalup prečnika 26 cm i uz pritiskanje, poravnati smešu za podlogu. Staviti u frižider i za to vreme pripremiti fil.

2

Priprema fila

U odgovarajuću dublju posudu sipati 500 ml mleka, 500 ml slatke pavlake (biljnog šlag krema), 100 g šećera u prahu, 2 Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade i mutiti 5 minuta. Fil podeliti na dva dela. U polovinu fila dodati 100 g sitno seckane mlečne čokolade sa lešnicima i dobro izmešati.

3

Filovanje

Polovinu fila ravnomerno rasporediti preko podloge od keksa. Preko prvog sloja ravnomerno posuti mlevene lešnike pa pažljivo rasporediti drugu polovinu fila sa dodatom čokoladom.