Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jagoda-puding kupa na francuski način

Vreme je za jagode

4 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda-puding kupa na francuski način

Puding-kupola:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
2 kašika/e šećera (vrhom pune)
500 ml mleka

Dodatno:

250 g jagoda
25 g pistaća seckanog

Priprema

Priprema

1

Priprema

Operite jagode. 3 voćke sa zelenilom ostavite po strani za ukrašavanje, preostale jagode očistite i isecite na listiće. Jednu manju činiju (oko 1 l zapremine) prvo obložite providnom folijom, pa je obložite do 2 cm ispod ruba činije listićima jagoda. Preostale jagode iseckajte na kockice.

2

Puding-kupola

Pomešajte prašak za puding sa šećerom i skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite puding da se malo prohladi, pritom češće promešajte, pa umešajte kockice jagoda i pistaći (ostavite 1 kašiku po strani za ukrašavanje). Sipajte puding u činiju (po potrebi odsecite jafode koje vire iznad pudinga), ostavite da se hladi u frižideru najmanje 4 sata. Pre serviranja puding pažljivo istresite iz činije, odstranite foliju. Ukrasite po želji jagodama i pistaćima ostavljenim po strani.