Flag

Jagoda-mafini

1 kolač
Jednostavno
40
Simpatičan voćni kolač sa jagodama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Bez glazure mafine možete i da zamrznete.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
pšenično brašno
Mućeno testo
125 gjagoda
175 gmekog margarina ili maslaca
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadajaja
175 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gDr. Oetker Gustin
3 - 4 kašika/emleka
100 gkokosovog brašna
Glazura
175 gmarmelade od jagoda
2 kašika/evode
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Zagrejte rernu. Podmažite kalup za mafine i pospite brašnom. Operite jagode, ocedite, očistite i iseckajte na sitne komadiće.

2

Mućeno testo

Meki margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Prvo sipajte po jednu kašiku u svaki od kalupčića za mafine, pospite komadićima jagoda, pokrijte preostalim testom i poravnajte. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Nakon pečenja ostavite mafine da odstoje još oko 10 minuta u tepsiji da se prohlade, posle toga ih izvadite i stavite na rešetku obloženu papirom za pečenje da se ohlade.

4

Glazura

Provucite marmeladu kroz sito, pomešajte sa vodom i malo ukuvajte. Premažite mafine glazurom i po želji ukrasite listićima matičnjaka ili mente.

  • Bez glazure mafine možete i da zamrznete.