Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jagoda-mafini

Simpatičan voćni kolač

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda-mafini

Tepsija:

malo masnoće
pšenično brašno

Mućeno testo:

125 g jagoda
175 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 jaja
175 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Gustin
3 - 4 kašika/e mleka
100 g kokosovog brašna

Glazura:

175 g marmelade od jagoda
2 kašika/e vode

Priprema

Priprema

1

Zagrejte rernu. Podmažite kalup za mafine i pospite brašnom. Operite jagode, ocedite, očistite i iseckajte na sitne komadiće.

2

Mućeno testo

Meki margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Prvo sipajte po jednu kašiku u svaki od kalupčića za mafine, pospite komadićima jagoda, pokrijte preostalim testom i poravnajte. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Nakon pečenja ostavite mafine da odstoje još oko 10 minuta u tepsiji da se prohlade, posle toga ih izvadite i stavite na rešetku obloženu papirom za pečenje da se ohlade.

4

Glazura

Provucite marmeladu kroz sito, pomešajte sa vodom i malo ukuvajte. Premažite mafine glazurom i po želji ukrasite listićima matičnjaka ili mente.