Za recept Jagoda kokos torta
malo masnoće | |
papir za pečenje |
25 g | kokosovog brašna |
75 g | pšeničnog brašna |
50 g | šećera |
50 g | mekog margarina ili maslaca |
1 kašika | vode |
3 komada | jaja |
100 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | pšeničnog brašna |
1 ravna kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | kokosovog brašna |
125 ml | mleka |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
3 kašika/e | likera od kokosa |
4 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
250 g | slatke pavlake za kuvanje |
1 kašika | džema od jagoda |
250 g | jagoda |
50 g | šećera |
6 lista/listova | Dr. Oetker Želatina u listu beli gold |
250 g | slatke pavlake za kuvanje |
25 g | kokosovog brašna |
50 g | bele čokolade |
8 komada | jagoda sa peteljkama |
100 g | slatke pavlake za kuvanje |
50 g kokosovog brašna, za mešeno testo i ukrašavanje, propržite u tiganju bez dodavanja masnoće, tako da dobije zlatno-žutu boju. Prespite na tanjir i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.
Sipajte brašno u činiju. dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje), muteći kratko najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne izradite glatko testo. Pomoću oklagije razvijte testo na dno kalupa sa štipaljkom i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na srednjoj visini rerne.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa, potom odvojite koru od dna, ali je ostavite na njemu i premestite tako na rešetku da se hladi. U međuvremenu očistite obruč kalupa. Kada se kora ohladi, premestite je na rešetku. Dno kalupa očistite, podmažite i obložite ga papirom za pečenje.
Mikserom penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa Vanilin šećerom, sipajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 mintua. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu kratko muteći nižom brzinom. Sipajte testo u kalup i pecite u donjoj trećini rerne.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: donja trećina
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa i uklonite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Odstranite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi.
Skuvajte kokosovo brašno sa mlekom i ostavite da se ohladi. Umešajte vanilin šečer i liker. Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku, rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Pomešajte prvo 4 kašike kokos smese pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom kokos smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku.
Pažljivo odstranite papir za pečenje sa biskvita i presecite koru jednom vodoravno. Položite mešeno testo na tacnu za torte, premažite marmeladom od jagoda i preklopite donjom biskvitnom korom, tako da sečenu stranu okrenete na gore. Oko torte stavite ram ili očišćen obruč kalupa. Sipajte kokos krem preko biskvitne kore, poravnajte i prekrijte drugom biskvitnom korom.
Operite jagode, očistite i ispasirajte zajedno sa šećerom. Potopite želatin prema uputstvu. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu. Pomešajte prvo 4 kašike pasiranih jagoda pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem od jagoda preko druge biskvitne kore i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje 2 sata u frižideru.
Otopite belu čokoladu na pari. Operite cele jagode, ocedite i umočite ih vrhom u otopljenu čokoladu. Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stegne. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Umutite slatku pavlaku i time premažite tortu sa strane. Pospite kokosovim brašnom. Pre serviranja dekorativno rasporedite jagode sa čokoladom po površini torte.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: