Jagoda kokos torta

Neodoljivi ukus u kombinaciji jagode i kokosa.

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda kokos torta

Kalup sa štipaljkom (prečnik 26cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mešeno testo:

25 g kokosovog brašna
75 g pšeničnog brašna
50 g šećera
50 g mekog margarina ili maslaca
1 kašika vode

Biskvitno testo:

3 komada jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Kokos krem:

50 g kokosovog brašna
125 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
3 kašika/e likera od kokosa
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g slatke pavlake za kuvanje

Premazivanje:

1 kašika džema od jagoda

Krem od jagoda:

250 g jagoda
50 g šećera
6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g slatke pavlake za kuvanje

Ukrašavanje:

25 g kokosovog brašna
50 g bele čokolade
8 komada jagoda sa peteljkama
100 g slatke pavlake za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Priprema

50 g kokosovog brašna, za mešeno testo i ukrašavanje, propržite u tiganju bez dodavanja masnoće, tako da dobije zlatno-žutu boju. Prespite na tanjir i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.


2

Mešeno testo

Sipajte brašno u činiju. dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje), muteći kratko najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne izradite glatko testo. Pomoću oklagije razvijte testo na dno kalupa sa štipaljkom i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa, potom odvojite koru od dna, ali je ostavite na njemu i premestite tako na rešetku da se hladi. U međuvremenu očistite obruč kalupa. Kada se kora ohladi, premestite je na rešetku. Dno kalupa očistite, podmažite i obložite ga papirom za pečenje.


3

Biskvitno testo

Mikserom penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa Vanilin šećerom, sipajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 mintua. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu kratko muteći nižom brzinom. Sipajte testo u kalup i pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa i uklonite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Odstranite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi.


4

Krem od kokosa

Skuvajte kokosovo brašno sa mlekom i ostavite da se ohladi. Umešajte vanilin šečer i liker. Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku, rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Pomešajte prvo 4 kašike kokos smese pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom kokos smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku.

Pažljivo odstranite papir za pečenje sa biskvita i presecite koru jednom vodoravno. Položite mešeno testo na tacnu za torte, premažite marmeladom od jagoda i preklopite donjom biskvitnom korom, tako da sečenu stranu okrenete na gore. Oko torte stavite ram ili očišćen obruč kalupa. Sipajte kokos krem preko biskvitne kore, poravnajte i prekrijte drugom biskvitnom korom.


5

Krem od jagoda

Operite jagode, očistite i ispasirajte zajedno sa šećerom. Potopite želatin prema uputstvu. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu. Pomešajte prvo 4 kašike pasiranih jagoda pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem od jagoda preko druge biskvitne kore i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje 2 sata u frižideru.


6

Ukrašavanje

Otopite belu čokoladu na pari. Operite cele jagode, ocedite i umočite ih vrhom u otopljenu čokoladu. Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stegne. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Umutite slatku pavlaku i time premažite tortu sa strane. Pospite kokosovim brašnom. Pre serviranja dekorativno rasporedite jagode sa čokoladom po površini torte.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: