Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jagoda kokos torta

Neodoljivi ukus u kombinaciji jagode i kokosa

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda kokos torta

Kalup sa štipaljkom (prečnik 26cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mešeno testo:

25 g kokosovog brašna
75 g pšeničnog brašna
50 g šećera
50 g mekog margarina ili maslaca
1 kašika vode

Biskvitno testo:

3 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Kokos krem:

50 g kokosovog brašna
125 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
3 kašike likera od kokosa
4 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g hladne slatke pavlake

Premazivanje:

1 kašika džema od jagoda

Krem od jagoda:

250 g jagoda
50 g šećera
6 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g hladne slatke pavlake

Ukrašavanje:

25 g kokosovog brašna
50 g bele čokolade
8 jagoda sa peteljkama
100 g hladne slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Priprema

50 g kokosovog brašna, za mešeno testo i ukrašavanje, propržite u tiganju bez dodavanja masnoće, tako da dobije zlatno-žutu boju. Prespite na tanjir i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.

2

Mešeno testo

Sipajte brašno u činiju. dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje), muteći kratko najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne izradite glatko testo. Pomoću oklagije razvijte testo na dno kalupa sa štipaljkom i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa, potom odvojite koru od dna, ali je ostavite na njemu i premestite tako na rešetku da se hladi. U međuvremenu očistite obruč kalupa. Kada se kora ohladi, premestite je na rešetku. Dno kalupa očistite, podmažite i obložite ga papirom za pečenje.

3

Biskvitno testo

Mikserom penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa Vanilin šećerom, sipajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 mintua. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu kratko muteći nižom brzinom. Sipajte testo u kalup i pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa i uklonite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Odstranite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi.

4

Krem od kokosa

Skuvajte kokosovo brašno sa mlekom i ostavite da se ohladi. Umešajte vanilin šečer i liker. Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku, rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Pomešajte prvo 4 kašike kokos smese pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom kokos smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku.

Pažljivo odstranite papir za pečenje sa biskvita i presecite koru jednom vodoravno. Položite mešeno testo na tacnu za torte, premažite marmeladom od jagoda i preklopite donjom biskvitnom korom, tako da sečenu stranu okrenete na gore. Oko torte stavite ram ili očišćen obruč kalupa. Sipajte kokos krem preko biskvitne kore, poravnajte i prekrijte drugom biskvitnom korom.

5

Krem od jagoda

Operite jagode, očistite i ispasirajte zajedno sa šećerom. Potopite želatin prema uputstvu. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu. Pomešajte prvo 4 kašike pasiranih jagoda pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem od jagoda preko druge biskvitne kore i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje 2 sata u frižideru.

6

Ukrašavanje

Otopite belu čokoladu na pari. Operite cele jagode, ocedite i umočite ih vrhom u otopljenu čokoladu. Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stegne. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Umutite slatku pavlaku i time premažite tortu sa strane. Pospite kokosovim brašnom. Pre serviranja dekorativno rasporedite jagode sa čokoladom po površini torte.

Nutritivne vrednosti za recept Jagoda kokos torta

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 4kJ
1kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 12g 0.76g
recipe.nutrition.carbohydrate 8g 0.50g
recipe.nutrition.protein 6g 0.38g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste