Flag

Jabuka cimet torta

1 Torta
Srednje teško
50
Torta čijem mirisu i ukusu nećete odoleti.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Korica
2 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
100 mlulja
80 mlmleka
80 gbrašna
50 gmleveni orasi
Fil od jabuke
600 gjabuka (zlatni delišes)
2 kašika/esoka od limuna
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
50 gšećera
350 mlsok od jabuke
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
Još
250 gslatke pavlake
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
1 kašikacimeta
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Za koricu mikserom umutiti jaja. šećer, so i vanilin šećer. Mutiti oko 10 minuta dok se smesa ne udvostruči i postane svetlo žute boje. Dodati ulje i mleko, kratko umutiti.

2

Brašno pomešati sa mlevenim orasima, postepeno dodavati u smesu i mutiti dok se ne sjedini, ne treba premutiti.

3

Smesu rasporediti u kalupu prečnika 22cm obloženim pek papirom i peći 20 minuta na 180 stepeni (poželjno na režimu gde se pali gornji i donji grejač). Uraditi proveru čačkalicom, gotova kora neka se ohladi u potpunosti.

4

Za fil očistiti jabuke i iseći na kockice. Dodati limunov sok i kuvati 5 minuta ili dok ne omekšaju. Za to vreme u drugoj posudi pomešati sok od jabuke, puding od vanile, šećer i cimet šećer.

5

Čim jabuke smekšaju, dodati u šerpu prethodno pomešane sastojke. Uz pomoć žice na srednjoj temperatu mešati i kuvati fil dok se ne zgusne, oko 5 minuta.

6

Gotov fil odmah rasporediti u kalupu preko ohlađene kore. Ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi, zatim prebaciti u frižider na 3h.

7

Na kraju umutiti slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom, Na polovini mućenja dodati i kremfix. Umućenu slatku pavlaku staviti u dekor kesu, ukrasiti površinu torte i posuti cimetom. Nakon toga je odmah spremna za jelo.