Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Grčka torta

Vreme je da isprobate ovu fenomenalnu tortu po proverenom receptu!

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 120 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Grčka torta

Jedna kora (napravite ukupno 3):

5 belanaca
5 kašika/e šećera
5 kašika/e mlevenih oraha
2 kašika/e seckanih oraha
5 kašika/e Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
0,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo

Fil:

15 žumanceta
150 g šećera
80 g Dr. Oetker Gustin
2 kašika/e Dr. Oetker Arome vanila
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
800 ml mleka
300 g omekšalog putera
200 g mlečne čokolade
200 g bele čokolade
4 kašika/e Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Šlag:

0,5 pakovanja Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka

Dekoracija:

jagode
listići badema
Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Priprema

Priprema

1

Belanca umutite u čvrst sneg mikserom pa dodajte šećer, kašiku po kašiku, sve vreme muteći dok ne dobijete sjajan šne. Zatim, dodajte mleveni i seckani orah, keks i prašak za pecivo pa sve sjedinite špatulom. Rasporedite smesu na okrugli kalup prečnika 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Napravite 3 kore, za svaku koru vam je potrebno 5 belanaca. Ostavite kore da se hlade, a vi pripremite fil.

2

Žumanca pomešajte sa šećerom, gustinom, aromom vanile i vanilinim šećerom. Mleko zagrejte na srednjoj jačini do ključanja a zatim dodajte ežumanca i nastavite sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta, zavisno od jačine ringle. Preručite fil u drugu činiju, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

3

Kada se fil ohladio umutite ga mikserom, a zatim postepeno dodajte puter sobne temperature sve vreme muteći mikserom. Kada ste sve umutili, dodajte seckanu mlečnu i belu čokoladu zajedno sa mlevenim keksom. Sve izmešajte pa podelite na tri dela. Nafilujte kore filom i hladite tortu u frižideru makar 30-ak minuta pre nego što je pokrijete šlagom.

4

Šlag krem umutite sa mlekom prema uputstvu sa pakovanja a zatim pokrijte celu tortu šlagom. Ostatak šlaga stavite u dresir kesu i dekorišite po želji. Dodajte po neku jagodu, malo listića badema ili seckanih oraha, malo keksa i malo dekor šarenih mrvica. Najbolje je da torta stoji preko noći u frižideru.