Flag

Grčka torta

16 Porcija/e
Srednje teško
120
Vreme je da isprobate ovu fenomenalnu tortu po proverenom receptu!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Jedna kora (napravite ukupno 3)
5 komadabelanaca
5 kašika/ešećera
5 kašika/emlevenih oraha
2 kašika/eseckanih oraha
5 kašika/eDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
15 komadažumanca
150 gšećera
80 gDr. Oetker Gustin
2 kašika/eDr. Oetker Arome vanila
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
800 mlmleka
300 gomekšalog putera
200 gmlečne čokolade
200 gbele čokolade
4 kašika/eDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Šlag
0,5 pakovanjaDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 mlmleka
Dekoracija
jagode
listići badema
Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1

Belanca umutite u čvrst sneg mikserom pa dodajte šećer, kašiku po kašiku, sve vreme muteći dok ne dobijete sjajan šne. Zatim, dodajte mleveni i seckani orah, keks i prašak za pecivo pa sve sjedinite špatulom. Rasporedite smesu na okrugli kalup prečnika 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Napravite 3 kore, za svaku koru vam je potrebno 5 belanaca. Ostavite kore da se hlade, a vi pripremite fil.

2

Žumanca pomešajte sa šećerom, gustinom, aromom vanile i vanilinim šećerom. Mleko zagrejte na srednjoj jačini do ključanja a zatim dodajte ežumanca i nastavite sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta, zavisno od jačine ringle. Preručite fil u drugu činiju, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

3

Kada se fil ohladio umutite ga mikserom, a zatim postepeno dodajte puter sobne temperature sve vreme muteći mikserom. Kada ste sve umutili, dodajte seckanu mlečnu i belu čokoladu zajedno sa mlevenim keksom. Sve izmešajte pa podelite na tri dela. Nafilujte kore filom i hladite tortu u frižideru makar 30-ak minuta pre nego što je pokrijete šlagom.

4

Šlag krem umutite sa mlekom prema uputstvu sa pakovanja a zatim pokrijte celu tortu šlagom. Ostatak šlaga stavite u dresir kesu i dekorišite po želji. Dodajte po neku jagodu, malo listića badema ili seckanih oraha, malo keksa i malo dekor šarenih mrvica. Najbolje je da torta stoji preko noći u frižideru.