Flag

Flam kolač

1 kolač
Jednostavno
60
Kada dođu gosti pripremite ukusno predjelo.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
Kvasno testo
375 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
1,5 kašičicesoli
2 kašika/ejestivog ulja npr. suncokretovo
otprilike 250 mlvode tople
Nadev
150 gšunke prošarane
4 glaviceluka (velike)
250 gšvapskog sira
250 gslatke pavlake
sveže mleveni crni biber
1 komadmuskatnog oraščića rendani
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Za nadev sitno iseckajte šunku, malo propržite u tiganju, potom izvadite iz masnoće koju je pustila. Oljuštite luk, isecite na kolutove, kratko prodinstajte u masnoći od šunke i ostavite da se ohladi.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno i pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mleko sa maslacem i umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju.

3

Nadev

Pomešajte sir i pavlaku, začinite po ukusu. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite i prepolovite. Svaku polovinu razvijte na krug debljine 2-3 mm. Stavite na odvojene tepsije, prvo premažite kremom, pritom ne mažete 1 cm od ruba. Odozgo pospite šunkom i lukom. Pecite jednu tepsiju za drugom na donjem nivou rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 250 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 230 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Flam kolač servirajte dok je vruć.