Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Espresso tortice

Instant tortice sa kafom i višnjama

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Espresso tortice

Mešeno testo:

170 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
80 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 - 4 kapi Dr. Oetker Arome ruma (nekoliko kapi)
1 prstohvat soli
1 žumance
100 g margarina ili maslaca

Kompot:

1 tegla višanja bez koštica (neto 370 g)
1 kašika Dr. Oetker Gustin
1 - 2 kašika/e šećera

Biskvitno testo:

1 jaje
1 žumance
40 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
30 g hlebnih mrvica (prezli)
1 kašika kakao praha prosejanog
1 kašika instant kafe u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Za mešeno testo pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte šećer, vanilin šećer, aromu, so, žumance i maslac ili margarin. Mutite mikserom prvo najmanjom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo. Na kraju promesite ručno na radnoj površini. Ukoliko se testo lepi, uvijte ga u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko ½ h. Za kompot ocedite višnje, pritom sačuvajte 150 ml soka. Stavite sok da se kuva sa šećerom i gustinom. Kada provri skinite sa šporeta, umešajte višnje, ostavite da se ohladi. Testo tanko razvijte na pobrašnjenoj radnoj površini. Okruglom valovitom modlicom (Ø 9 cm) isecite 8 tortica. Položite ih na tepsije obložene papirom za pečenje. Izbodite testo nekoliko puta viljuškom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 min. po tepsiji.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

2

Pečene tortice ostavite da se ohlade na tepsiji. Podelite kompot na 8 porcija. Na sredinu svake tortice sipajte po jednu porciju, pa pomoću vlažne kašičice prstenasto povucite kompot ka ivicama tortica, ali ostavite slobodan rub.

3

Za biskvitno testo penasto umutite jaje i žumance u roku od jednog minuta. Dodajte šećer, vanilin šećer i so, sipajte u umućena jaja u roku od jednog minuta, potom mutite još 2 minuta.Prezle, kako i espresso prah pomešajte i kratko muteći pomešajte sa smesom. Sipajte biskvitno testo na sredinu predpečenih tortica, preko kompota. Ponovo stavite da se peče 10 min. po tepsiji.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Pečene tortice prevucite sa papirom za pečenje na rešetku, na sredinu utisnite po jedno zrno kafe i ostavite ih da se ohlade. Pre služenja pospite šećerom u prahu.