Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Dukati sa sirom i maslinama

Mediteranska receptura

1 Pecivo

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Dukati sa sirom i maslinama

Tepsija:

papir za pečenje

Mešeno testo:

100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
40 g parmezana fino rednani
200 g kačkavalja Ementaler rendanog
60 g mekog margarina ili maslaca
80 ml mleka

Dodatno:

20 maslina/e bez koštice, npr. punjene paprikom

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Mešeno testo

Brašno sa praškom za pecivo prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmnajom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko i meko testo. Na radnoj površini blago posutoj brašnom još jednom promesite testo, prepolovite količinu i svaku polovinu oblikujte u valjak dužine oko 40 cm. Isecite svaki valjak na oko 20 istih parčića i oblikujte loptice. Prepolovite masline, pa sa sečenom stranom na dole utisnite u svaku lopticu duboko odozgo, položite na tepsiju. Stavite tepsiju na sredinu rerne i pecite.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite pecivo sa papirom na rešetku i ostavite da se ohladi, ili poslužite dok je još toplo.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste