Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladno srce

Volim čokoladu

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladno srce

Srcasti kalup (Ø 24 cm):

malo masnoće

Mućeno testo:

125 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
125 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g čokolade za kuvanje (grubo rendana)

Fil:

100 g nugata ili krem tabla
500 g slatke pavlake za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Ukrašavanje:

100 g mlevenih lešnika (grubo mleveni)
nekoliko čokoladnih srca punjenih nugatom (npr. "Milka")

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalup.

2

Mućeno testo

Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i umešajte u testo muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u srcasti kalup i poravnajte.Stavite kalup na rešetku i pecite na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se prohladi 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. U međuvremenu propržite lešnik u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i sipajte na plitki tanjir da se ohladi. Kolač presecite jednom vodoravno po sredini.

3

Fil

Grubo usitnite nugat ili krem tablu i otopite na pari na tihoj vatri. Polovinu slatke pavlake umutite sa 1 kesicom Kremfixa prema uputstvu sa kesice. Kratko muteći dodajte otopljeni nugat ili krem tablu i namažite donju koru. Poklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalu pavlaku umutite sa drugom kesicom Kremfixa i vanilin šećerom. 1/3 pavlake sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Tortu premažite sa preostalom pavlakom i pospite grubo mlevenim lešnicima. Ukrasite tortu tufnama od pavlake i na njih stavite čokoladna srca.