Za recept Čokoladno srce
malo masnoće |
125 g | mekog margarina ili maslaca |
100 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
3 | jaja |
125 g | pšeničnog brašna |
2 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
100 g | čokolade za kuvanje (grubo rendana) |
100 g | nugata ili krem tabla |
500 g | slatke pavlake za kuvanje |
2 kesice | Dr. Oetker Kremfixa |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | mlevenih lešnika (grubo mleveni) |
nekoliko | čokoladnih srca punjenih nugatom (npr. "Milka") |
Zagrejte rernu. Podmažite kalup.
Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i umešajte u testo muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u srcasti kalup i poravnajte.Stavite kalup na rešetku i pecite na srednjoj visini rerne.
Temperatura rerne oko 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C
recipe.preparation.gas oko 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se prohladi 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. U međuvremenu propržite lešnik u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i sipajte na plitki tanjir da se ohladi. Kolač presecite jednom vodoravno po sredini.
Grubo usitnite nugat ili krem tablu i otopite na pari na tihoj vatri. Polovinu slatke pavlake umutite sa 1 kesicom Kremfixa prema uputstvu sa kesice. Kratko muteći dodajte otopljeni nugat ili krem tablu i namažite donju koru. Poklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalu pavlaku umutite sa drugom kesicom Kremfixa i vanilin šećerom. 1/3 pavlake sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Tortu premažite sa preostalom pavlakom i pospite grubo mlevenim lešnicima. Ukrasite tortu tufnama od pavlake i na njih stavite čokoladna srca.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: