Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladni zalogaji

Volim čokoladu

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladni zalogaji

Tepsija (40 x 30 cm):

alu-folija
malo masnoće

Mućeno testo:

250 g margarina ili maslaca
250 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma
1 prstohvat soli
6 jaja
100 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
250 g rendane čokolade za kuvanje
250 g oljuštenog, mlevenog badema

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i sa otvorene strane stavite višestruko savijenu alu-foliju. Izrendajte čokoladu.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, so i aromu ruma, neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i mlevene bademe. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Glazura

Usitnite čokoladu, stavite je u malu šerpu i otopite na pari na tihoj vatri. Ohlađeni kolač premažite glazurom i ukrasite pomoću viljuške. Ostavite glazuru da se stegne. Isecite na male štanglice ili kockice.