Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladni kolač sa višnjama

Pun ukus višnje i čokolade

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladni kolač sa višnjama

Kalup sa štipaljkom:

papir za pečenje

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 jaja
75 g pšeničnog brašna
20 g kakao praha
1,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
30 g čokolade grubo rendane

Nadev:

1 tegla višanja (neto težine 350 g ili 500 g svežih višanja)
300 ml mleka hladnog
1 kesica Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 ml vode
2 kašike šećera
50 ml soka od višanja

Dodatno:

20 g čokolade grubo rendane ili Dr. Oetker kakao mrvica
2 kesice Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica

Priprema

Priprema

1

Priprema

Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Višnje ocedite, pritom sačuvajte sok.

2

Mućeno testo

U činiji za mućenje penasto umutite maslac ili margarin, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Dodajte Burbon vanilin šećer. Na svakih 1/2 minuta umešajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i dodajte u smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Umešajte čokoladu pomoću varjače, ne mutite miskerom!Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki, na srednjem nivou rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah nakon pečenja odstranite obruč kalupa. Prevrnite kolač na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadev

Umutite fil prema uputstvu sa kesice. Skinite sa kolača papir sa kojim se pekao, premestite ga na tacnu i obložite obručem kalupa ili prstenom za torte. Ravnomerno rasporedite fil po torti i obložite višnjama.

4

Preliv

Sa vodom i sokom od višanja pripremite preliv prema uputstvu sa kesice. Odmah ga nanesite preko voća, od sredine ka rubu. Ostavite da se stegne.Ukrašavanje: Odstranite obruč kalupa i pospite rubove kolača čokoladom ili kakao mrvicama.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste