Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladni kolač sa višnjama

Pun ukus višnje i čokolade

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladni kolač sa višnjama

Kalup sa štipaljkom:

papir za pečenje

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanilinog aromatizovanog šećera
2 jaja
75 g pšeničnog brašna
20 g kakao praha
1,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
30 g čokolade grubo rendane

Nadev:

1 tegla višanja (neto težine 350 g ili 500 g svežih višanja)
300 ml mleka hladnog
1 kesica Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 ml vode
2 kašike šećera
50 ml soka od višanja

Dodatno:

20 g čokolade grubo rendane ili Dr. Oetker kakao mrvica
2 kesice Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica

Priprema

Priprema

1

Priprema

Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Višnje ocedite, pritom sačuvajte sok.

2

Mućeno testo

U činiji za mućenje penasto umutite maslac ili margarin, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Dodajte Burbon vanilin šećer. Na svakih 1/2 minuta umešajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i dodajte u smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Umešajte čokoladu pomoću varjače, ne mutite miskerom!Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki, na srednjem nivou rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah nakon pečenja odstranite obruč kalupa. Prevrnite kolač na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadev

Umutite fil prema uputstvu sa kesice. Skinite sa kolača papir sa kojim se pekao, premestite ga na tacnu i obložite obručem kalupa ili prstenom za torte. Ravnomerno rasporedite fil po torti i obložite višnjama.

4

Preliv

Sa vodom i sokom od višanja pripremite preliv prema uputstvu sa kesice. Odmah ga nanesite preko voća, od sredine ka rubu. Ostavite da se stegne.Ukrašavanje: Odstranite obruč kalupa i pospite rubove kolača čokoladom ili kakao mrvicama.

Nutritivne vrednosti za recept Čokoladni kolač sa višnjama

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 4kJ
1kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 4.62g 0.51g
recipe.nutrition.carbohydrate 3.08g 0.34g
recipe.nutrition.protein 2.31g 0.26g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste