Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladni kolač sa pirinčem

Pripremite ovu poslasticu brzo i lako, bez pečenja!

8 Porcija/e

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladni kolač sa pirinčem

Osnova:

250 g urmi bez koštica
250 g mlevenih lešnika
50 g Dr. Oetker Kakao
50 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Preliv:

200 g crne čokolade
50 g kikiriki putera
80 g pirinča ekspandiranog
1 kašika ulja

Priprema

Priprema

1

Urme, lešnik, kakao, vodu i vanillin šećer zamesiti u mekano testo. Dobijeno testo rastapkati u pleh na papir za pečenje i staviti u frižider da se stegne.

2

Sastojke za preliv otopiti na pari, pa pomešati sa ekspandiranim pirinčem tako da svako zrno bude uvaljano u čokoladu. Osnovu sa urmama preliti sa prelivom i staviti bar 2h u frižider da se stegne.