Flag

Čokoladni kolač sa pirinčem

8 Porcija/e
Jednostavno
30
Pripremite ovu poslasticu brzo i lako, bez pečenja!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
250 gurmi bez koštica
250 gmlevenih lešnika
50 gDr. Oetker Kakao
50 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Preliv
200 gcrne čokolade
50 gkikiriki putera
80 gpirinča ekspandiranog
1 kašikaulja
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Urme, lešnik, kakao, vodu i vanillin šećer zamesiti u mekano testo. Dobijeno testo rastapkati u pleh na papir za pečenje i staviti u frižider da se stegne.

2

Sastojke za preliv otopiti na pari, pa pomešati sa ekspandiranim pirinčem tako da svako zrno bude uvaljano u čokoladu. Osnovu sa urmama preliti sa prelivom i staviti bar 2h u frižider da se stegne.