Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladne praline

Iznenadite dragu osobu neodoljivo ukusnim pralinama

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladne praline

Sastojci:

300 g crne čokolade
1 kesica Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
300 ml mleka
200 g bele čokolade
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Priprema

Priprema

1

Na pari istopite 200 g crne čokolade, dok ne dostigne temperaturu od 45-46 °C. Sklonite sud sa vodene pare i u otopljenu čokoladu dodajte još 100 g. Mešajte da se čokolada otopi i mešanjem ohladite na temperaturu oko 27-28 °C. Kada dostigne željenu temperaturu vratite na paru i mešajte dok se čokolada ponovo ne zagreje na 31-32 °C. Čokolada je sada temperirana i možete da je sipate u kalupe koje imate.

2

Napunite kalupe, protresite, promrdajte na sve strane, tako da čokoladom obložite ravnomerno kalupe, a onda okrenite i istresite višak čokolade. Špatulom skinite višak čokolade. Ostavite da se malo ohlade na sobnoj temeparaturu, a onda prebacite u frižider na par minuta, taman toliko dok pripremate fil.

3

Čokoladni fil

U odgovarajući sud sipajte hladno mleko pa dodajte kesicu krem pudinga sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta.

4

Fil sipajte u poslastičarsku kesu sa manjim okruglim nastavkom i napunite praline, ali ne do vrha. Protresite kalup da se fil rasporedi pa čokoladom zatvorite dno pralina. Vratite u frižider na 10 minuta. Nakon toga, izvadite praline iz kalupa i uživajte u njima.

5

Dekorisanje

Nakon što izvadite praline iz kalupa, možete ih dekorisati čokoladom u boji. Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj peći uz par kapi ulja. Dodajte crvenu boju za kolače, a onda izmešajte ponovo uz par kapi ulja. Praline dekorišite i uživajte u njima!

6

Napomena

Čokoladu iz kalupa istresite na čist papir za pečenje. Možete pokupiti odmah ili prebaciti u frižider da se stegne i onda čokoladu skinuti sa papira.