Flag

Čoko moko torta

24 parčića
Srednje teško
60
Isprobajte ovu kremastu poslasticu bogatog ukusa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za 3 kore
9jaja
180 gšećera
120 gbrašna
1,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
45 gDr. Oetker Natural Vibes organskog kakao praha
60 mlulja
Ostalo
700 gkisele pavlake
250 gšećera u prahu
300 gmlevenog keksa
4 kesiceDr. Oetker Šlag pene
400 mlkisele vode
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
500 mlčokoladnog mleka
Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom čokolade
1 kesicaDr. Oetker Dekor Kakao mrvica
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Natural Vibes organskog kakao praha
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica
1

Umutiti tri belanca, dodati 60 g šećera. Umešati 3 žumanca sa 20 ml ulja. Povezati dve smese, pa dodati i 15 g kakaa, 40 g brašna i pola kesice praška za pecivo.

2

Ispeći tri ovakve kore u plehu dimenzija 32 x 22 cm. Kore peći 12-15minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

3

Umešati kiselu pavlaku i šećer u prahu. Dodati mleveni keks i umešati fil da bude kompaktan.

4

Umutiti šlag sa kiselom vodom, i dodati kremfix. Ređati tortu sledećim redosledom: kora, keks fil, šlag fil, kora... Svaku od kora natopite čokoladnim mlekom

5

Dekorisati šlagom, topingom od čokolade i kakao mrvicama.