Flag

Cimet rolnice

9 Porcija/e
Srednje teško
120
Mekano, vazdušasto testo sa cimetom ulepšaće vam hladne dane.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
200 mlmleka toplog
1jaje
50 gputera/maslaca
35 gkisele pavlake 20% m.m.
450 gbrašna mekog T-400
Fil
150 gputera/maslaca
120 gsmeđeg šećera
3 kesiceDr. Oetker Mleveni cimet
Glazura
150 gkrem sira
60 gšećera u prahu
35 gkisele pavlake 20% m.m.
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Mleveni cimet
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Testo

U sud sipajte kvasac, vanilin šećer i kašičicu brašna. Promešajte i sipajte toplo mleko, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga dodajte otopljen puter, umućeno jaje i kiselu pavlaku. Promešajte, pa brašnom zamesite testo. Prebacite u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom mestu 45 minuta.

2

Fil

Puter otopite i dodajte šećer i cimet. Promešajte da se smesa ujednači.

3

Rolnice

Nadošlo testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini u dimenzije 30 x 40 cm. Premažite filom i urolajte po dužoj strani. Isecite na 9 rolnica, najbolje koncem. Slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ali ostavite razmak između rolnica, najmanje 4-5 cm. Pokrijte i ostavite 30 minuta da nadođe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta ili zavisno od svoje rerne.

4

Glazura

U sud sipajte krem sir, šećer u prahu, kiselu pavlaku i aromu vanile. Promešajte da se smesa ujednači. Sipajte na pečene rolnice. Možete kašičicom preko celih rolnica ili da sipate u dresir-kesu i uz pomoć nje nanesete glazuru, a ostatak poslužite u činijici.